Făt-Frumos de Sorbonica: Un lector universitar a fost promovat direct la gradul de profesor!

Situaţie nemaiîntâlnită la Universitatea din Oradea: un lector universitar a fost promovat direct la gradul de profesor! Sărind peste gradul de conferenţiar, prodecanul Facultăţii de Litere, lectorul Florin Cioban, a participat la un concurs pentru ocuparea unui post de profesor, pe care l-a şi câştigat lejer, având în vedere că a şi fost unicul candidat.

Deşi poate părea o anomalie, promovarea a fost totuşi perfect legală: actuala Lege a Educaţiei permite „săritura” peste gradele didactice, cu condiţia ca respectivul candidat să îndeplinească nişte condiţii de performanţă.

Iar cum Cioban chiar le-a îndeplinit, din următorul an universitar va fi profesor. Bihorel constată, astfel, că la Universitatea din Oradea viaţa e de basm, de vreme ce unii cresc într-o zi cât alţii într-un an.

2

2 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de sorina | 27 iulie 2013 16:51

  Comentariul ironic denota in afara de frustrare si multe reminscente de gandire comunista si multa ignoranta, deoarece:
  1. asa cum ati spus, promovarea a fost perfect legala, in Occident fiind o situatie frecventa: sunt tineri sub 30 de ani care, daca au argumente, sunt profesori universitari. Varsta si vechimea nu mai conteaza, ci doar competenta (in paranteza, Florin Cioban a stat pe postul de lector 11 ani)
  2. Cioban a fost singurul candidat la un post de professor care detine si abilitarea doctoratului – conditie obligatorie dupa legea anteioara a invatamantului – ceea ce inseamna practic inca o teza de doctorat, sustinuta in strainatate
  3. asadar concursul a fost „lejer”, caci criteriiile erau indeplinite in urma unor ani multi de munca si sacrificii. Despre aceste criterii si argumente, candidatul a putut vorbi mai mult de o ora… Dumneavoastra ati putea?
  4.un concurs pentru un post universitar nu se castiga neaparat, chiar daca esti singurul candidat; de altfel postul a fost publicat si deci concursul deschis oricui

 2. >> Postat de coca | 27 iulie 2013 11:17

  Cioban „indeplineste” orice conditii. Desigur , cea de pupil al unor fosti/foste si cea de opportunist.