Euras de pripas: Contractul pentru Muzeu l-a luat „firma de casă”, dar munca o face tot Selina

Bihorenii îşi amintesc, cu siguranţă, cât tam-tam a făcut anul trecut şeful Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor, lăudându-se că după a treia licitaţie organizată pentru terminarea lucrărilor la noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor a atribuit contractul de 6 milioane lei firmei Euras.

Ei bine, dacă încă de atunci ştia că firma sătmăreană este aceeaşi care dăduse chix la renovarea Teatrului, între timp Bihorel a aflat că muncitorii acesteia nici măcar nu prestează pe şantierul Muzeului, ci tot cei ai Selinei, care duseseră proiectul până la stadiul de execuţie de 80% încă din vremea fostului preşedinte Radu Ţîrle.

Motivul? Sătmărenii n-au nici meşterii, nici experienţa necesară, aşa că au convenit cu specialiştii lui Beniamin Rus să le facă treburile de fineţe, în baza unui contract de subantrepriză. Şi mai spectaculos e că asta s-a întâmplat în condiţiile în care, sub conducerea lui Pasztor, CJ respinsese contestaţia Selinei după licitaţia câştigată de Euras. Asta ca să vă dați seama cu ce criterii lucrează cei de la achiziții…


*
*