Conform tradiţiei, primii care ies la stropit de Paşte sunt Pompierii. La incendii

E bine că ţinem la tradiţii. Furăm mireasa la nuntă, chefuim la pomeni, tăiem porcul de Crăciun şi încondeiem ouăle de Paşte. Totul, dar absolut totul, pe un pronunţat fond etilic. Aşa că nu de puţine ori încondeiem porcul, furăm mortul şi dăm de pomană la mireasă. Am să vă prezint câteva reţete tradiţionale de Paşte.

Stufat de miel

Se ia nişte stuf pentru stufat şi nişte miel pentru miel. Mielul se bagă la cuptor, după care se scoate afară dacă cuptorul e defect. Apoi se îneacă într-un baiţ compus din 10 litri de vin şi trei de pălincă. În acelaşi baiţ se imersează şi bucătarul. Se pârleşte trei ore. Mielul, nu bucătarul. Se pune stuful şi se serveşte cât e cald, adică până maximum în luna septembrie.

Ouă încondeiate. Reţetă ţigănească

Se fură 10 ouă. Se fură nişte condeie. Se introduc ouăle în condeie. Se îngroapă trei zile. După dezgropare pot fi mâncate. Numai de ţigani.

Cozonac cu rahat

Se ia un cozonac şi rahat cât cuprinde. Poftă bună.


*
*