Buni de plată! Orădenii nu-şi puteau deconta parcarea în curtea Primăriei

Inovativ, modern şi eficient, sistemul de taxare pentru parcarea din curtea interioară a Primăriei a dat până de curând rateuri când venea vorba de legalitate.

Conform noului sistem, orădenii care, grăbiţi să rezolve treburi personale sau profesionale în clădirea municipalităţii, îşi lasă maşina în această parcare, beneficiază de gratuitate pentru primele 30 de minute, după care sunt buni de plată. Staţionarea după cele 30 de minute până la o oră se taxează cu 2 lei, între una şi două ore cu 6 lei, iar tot ce depăşeşte acest interval se taxează cu 22 lei.

Până la începutul acestei săptămâni, însă, problema mare a şoferilor care îşi lăsau maşina mai mult de 30 de minute în parcare era că nici măcar nu-şi puteau scoate pârleala. Legal, tichetul de parcare nu putea fi decontat, pentru că nu avea pe el ştampila Primăriei, potrivit vechilor norme fiscale, nici CUI-ul, conform noului Cod Fiscal.

Aşa că şoferii ori ocoleau tot centrul până la Serviciul de Parcări din Piaţa Independenţei, ori rămâneau cu paguba. Problema a fost remediată abia după ce Bihorel i-a tras pe edili de urechi în ziarul tipărit. Măcar în cel de-al doisprezecelea ceas…


*
*