Biserică în familie: Deși pensionat, fostul protopop ordotox de Oradea va cumula pensia cu… salariul

Orice minune ţine trei zile. Protopopul ortodox de Oradea, Dorel Rusu, a fost scos săptămâna trecută la pensie pentru limită de vârstă după mai bine de zece ani pe funcţie. Măsura, tardivă dacă menţionăm că în urmă cu patru ani protopopul a fost demascat că în timpul comunismului şi-a turnat un prieten la Securitate, acţionând sub numele de cod Teodor Florescu, este doar de faţadă.

Apropiat al episcopului ortodox Sofronie Drincec, părintele Rusu, care urmează să fie pensionat oficial pe 1 decembrie, va fi reangajat în aceeaşi zi ca preot la Biserica Izvorul Tămăduirii, pe care o păstoreşte de câteva decenii. Nu doar că nu va fi pus pe tuşă, dar va cumula, deci, pensia cu salariul.

Fostul protopop va sluji la biserica din curtea spitalului vechi împreună cu fiul său, Cristian Rus, consilier cultural al Episcopiei şi purtător de vorbe, pe care Sofronie îl va face paroh. După păţania cu DNA-ul, care i-a percheziţionat palatul episcopal într-un dosar de corupţie, Drincec încearcă să-şi ţină colaboratorii cât mai aproape, ca să păstreze sub tăcere informaţiile compromiţătoare. Ca-n familie…


*
*