Benyovszki se întoarce! Fosta șefă a Direcției Patrimoniului Imobiliar revine în Primăria Oradea

Fost director tehnic al Direcţiei Patrimoniului Imobiliar, Tünde Benyovszki, care a demisionat din funcţie la sfârşitul anului 2017, pe fondul unor cercetări demarate de Agenţia Naţională de Integritate, a revenit la Primărie. Ce-i drept, nu ca angajat, ci ca specialist.

Fosta directoare şi-a reîntâlnit colegii la preluarea funcţiei de diriginte de şantier al lucrărilor de reabilitare a palatului administrativ al oraşului demarate la sfârşitul lunii august.

Inginer de profesie, şi unul dintre cei trei specialişti acreditaţi de Ministerul Culturii pentru supravegherea lucrărilor de restaurare a monumentelor istorice, Benyovszki şi-a asumat coordonarea lucrărilor la insistenţele primarului Ilie Bolojan, care îşi dorea ca Primăria să fie reabilitată de un meseriaş.

În fond, femeia nu a plecat în 2017 din Primărie pentru că nu şi-ar fi făcut treaba, ci pentru că era suspectată de conflict de interese legat de firma soţului său şi de faptul că deţine o avere nejustificată de 800.000 lei. Cea mai bună dovadă de hărnicie…


*
*