Belényes ca hoţii: În Beiuș au apărut și dispărut, peste noapte, plăcuțe bilingve cu numele orașului

În Beiuş se întâmplă minuni. Angajaţii Serviciului Spaţii Verzi al Primăriei au montat în ianuarie la intrările/ieşirile din localitate tăbliţe cu denumirea maghiară, Belényes, care au rezistat, însă, mai puţin de trei săptămâni, într-o dimineaţă dispărând la fel de brusc cum apăruseră.

Ambele minunăţii i-au fost explicate lui Bihorel de primarul Petru Mlendea, care zice că plăcile s-au pus când era plecat în concediu şi s-au scos când s-a întors şi a constatat că fuseseră puse ilegal, la dorinţa UDMR.

Uniunea maghiară are în Consiliul Local un singur reprezentant, dar de care depinde majoritatea formată împreună cu cei 7 consilieri ai PNL şi 2 ai ALDE.

„Am cerut doamnei consilier UDMR Balint Gabriela că dacă doreşte inscripţii în limba maghiară să facă cerere către Consiliul Local, care va fi dezbătută luna aceasta”, zice edilul, îndoindu-se însă că solicitarea va fi adoptată, deoarece populaţia maghiară este de numai 6,8% din total, iar legea impune ca pentru inscripţionarea bilingvă să fie minimum 20%.

O altă minune e, însă, că primarul n-a sancţionat niciun şefuţ de la Spaţii Verzi că a acţionat la simpla comandă a unui consilier, fie şi de la UDMR. Să nu cumva să se strice preteşugul?

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Liliana | 7 martie 2018 15:58

    Mulțumesc frumos.custom written essays

  2. >> Postat de Konsilieru | 6 martie 2018 12:08

    Lasati acu’ si voi ca nu au actionat functionarii de capul lor. Vicele, directorii din primarie chiar nu stiu nimic? Ca sa se realizeze placile si sa se instaleze s-au intocmit oarece documente…Acolo gasiti raspunsul.