Asigurări la mişto: Cum îi „ejectează” CAS pe adolescenţii aproape de majorat din listele de asiguraţi

Aveţi în familie un adolescent în pragul majoratului? Verificaţi-l! Nu pentru prostiile vârstei pe care le-ar putea face, ci pentru mizeriile birocratice de care poate avea parte.

Săptămâna trecută, cu câteva luni înaintea împlinirii vârstei de 18 ani, o elevă din Oradea care se îmbolnăvise de o viroză s-a prezentat la medicul de familie, de unde a aflat că a fost scoasă de Casa de Asigurări de Sănătate de pe listele cu pacienţi asiguraţi. Altfel spus, era bună de plată pentru toate serviciile medicale!

Explicaţia primită de la CAS a fost stupefiantă: programul informatic de evidenţă mai „ejectează” din liste, vezi Doamne, din eroare, tinerii care urmează să împlinească 18 ani în cursul anului, aşa că doar norocoşii rămân asiguraţi până la majorat, ceilalţi nu.

Măsura pare gândită să micşoreze sumele pe care CAS le plăteşte medicilor de familie la care sunt arondaţi tinerii, iar cum adolescenţii sunt în general sănătoşi, şmecheria nu iese la iveală decât accidental, atunci când aceştia se prezintă la medic. Pentru că statul nu fură, doar greşeşte…


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale