Altul la rând! În urma abaterilor repetate, preotul ortodox din Sărand a fost concediat

Ulciorul nu merge de multe ori la apă. Preotul ortodox Mircea Opriş din Sărand a fost concediat săptămâna trecută. Reclamat de săteni şi pus în discuţia Permanenţei Episcopiei pentru mai multe capete de acuzare, de la neglijarea bisericii până la delapidarea din fondurile parohiei şi consumul de alcool, Opriş s-a trezit cu contractul de muncă desfăcut după 20 de ani de preoţie.

Aflat încă sub judecată, părintele are toate şansele să fie răspopit dacă va îndrăzni să conteste măsura sau să ceară altă parohie. Şefii din Protopopiatul Oradea sunt cu atât mai hotărâţi să îl pedepsească cu cât, deşi are abateri repetate, Opriş nu s-a deranjat să se îndrepte, mizând probabil pe faptul că nimeni nu se va lupta să-i ia locul pentru a păstori un sat cu doar 150 de familii.

Părintele a subestimat însă foamea din Episcopie, în condiţiile în care facultăţile de teologie scot absolvenţi pe bandă rulantă. Iar când cererea mare se întâlneşte cu oferta limitată, preţul unei parohii creşte constant, în ciuda micimii ei. Spre satisfacţia şi bunăstarea tuturor, începând cu Întâistătătorii Eparhiei…

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Costel | 23 ianuarie 2016 13:24

    Domnule primar gurau liviu te bucuri?
    Acum distinsul tau fiu, banuiesc ca va ocupa parohia din sarand, nu i asa?

    • >> Postat de Rellu | 23 ianuarie 2016 20:49

      Urmareste desfasurarea lucrurilor in continuare Costele si vei vedea 😉 tu si cei ca tine ii judecati pe ceilalti dupa modul vostru de gandire, adica asa cum ati face voi, dar, nu toata lumea e la fel, si asta e bine!