Ali Baba și cei 40 de plagiatori

Parlamentarii au decis: hoții vor fi judecați de colegii lor. Deci plagiatorii vor fi trași la răspundere de colegii din Universitatea unde și-au plagiat doctoratul. Cum pentru doctoratele plagiate au fost și ceva bani la mijloc, e clar că onorabilii conducători de doctorate vor declara că lucrările învățăceilor lor sunt imaculate.

Este un caz similar cu povestea lui Ali Baba. Se spune că unul din cei 40 de parlamentari, rectific, hoți, a fost prins practicându-și meseria. Poliția, nu l-a luat la bătaie și nici nu l-a aruncat în temniță, ci i l-au trimis șefului său, Ali Baba. Acesta a convocat o ședință cu cei 40 de hoți pentru a discuta situația colegului lor, care a dat dovadă de lipsă de profesionalism.

Până la urmă omul a fost mustrat, i s-a cerut să fie mai atent și a fost trimis din nou la furat. Ei, cam așa e acum și cu plagiatorii. Buba mare nu e că niște prostalăi rămân cu titlul de doctori, în fond e plină țara de imbecili cu patalamale.

Problema este că de acum înainte școlile doctorale, mai ales la universitățile de rang scăzut, vor fi privite ca nișe școli profesionale. Și e păcat, pentru că poate chiar și la Sorbonica există profesori care sunt capabili să ia pe bune un doctorat. Adică, dacă până acum aveam universități de rang inferior, vom avea și doctori de toată batjocora.


*
*