Adio, vamă! În ciuda promisiunilor făcute de politicieni, Bihorul rămâne fără Direcţia Vamală

Regionalizarea inventată de fostul premier Emil Boc şi transpusă acum în operă, pe tăcute, de actualul vicepremier Liviu Dragnea lasă Bihorul fără Direcţia Vamală şi pune fie pe drumuri, cu naveta pentru Cluj, fie pe liber, ca viitori şomeri, zeci de angajaţi ai instituţiei.

După ce acum vreo doi ani a fost înfiinţată Direcţia Regională Vamală Cluj, dar printr-un artificiu sediul a fost păstrat, în ciuda denumirii, la Oradea, săptămâna trecută, preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, a venit într-o vizită aproape incognito – în sensul că nu şi-a anunţat prezenţa nici măcar prefectului Claudiu Pop – şi i-a informat pe funcţionari, subit, că instituţia va fi mutată efectiv, cu sediu cu tot, la Cluj-Napoca, în ciuda asigurărilor pe care le dăduse anterior liderilor locali ai PSD.

Singura fericită e şefa instituţiei, Mona Barbul, cea paraşutată de la Satu Mare, fără concurs, doar pentru „meritul” că este verişoară cu micul baron penal Ovidiu Silaghi (ex-PNL, trecut la PSD), şi care încă de la numire a visat ca Direcţia să fie mutată la Cluj.

Dacă tot e navetistă de profesie, măcar s-o ia pe drumul Clujului, unde totul e mai mare, mai frumos şi mai dotat…

2

2 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de Marcel Ali | 27 august 2014 21:38

  In primul rand, ca sa vezi ce „profesionisti” aperi tu, sediul directiei regionale vamale Cluj a fost mutat (oare dupa care interese) la Oradea in 2007. Atunci peste 70 de angajati ai DRV Cluj din Cluj-Napoca au trebuit sa-si caute de lucru si nu s-au lamentat atata pentru ca au inteles ca interesele institutiei sunt mai presus de cele personale. Legea functionarului public este foarte clara in acest sens. Sediul institutiei este in Cluj-Napoca, iar sediul directiei antifrauda este in Oradea si practic oradenii au castigat peste 150 de posturi!! La antifrauda sunt oameni din toate judetele regiunii fiscale. Oare si ei se vor plange, lamenta atata si se vor „muta” in Oradea?
  Nu va faceti probleme, profesionistii isi gasesc de lucru. Mult succes!

  • >> Postat de Marcel Ali | 27 august 2014 21:47

   P.S.
   Numai o femeie isi putea permite sa scrie un asemenea articol, pentru ca un gentlemen (adica un barbat adevarat) nu si-ar permite sa jigneasca astfel o doamna in public.