Retrospectiva săptămânii: Jeamănu vrea să lege Statul Român la ochi înainte de execuție

Luni

Vio către Ghiusi. „Se spune despre voi că ați fost tot timpul la conducerea țării, indiferent cine a avut majoritatea”. „Ca să înțelegi politica noastră, îți dau exemplul de la Prezidențiale: în turul I l-am votat pe Kelemen, în turul II pe Iohannis și în turul II pe Viorica Dăncilă”.

Marți

Păstorul, acuzat pe nedrept că a distrus Teatrul din oraş. „Mă supraestimați, eu m-am ocupat exclusiv de Aeroport. Distrugerea Teatrului a căzut în seama lui Ianoș, care a pus o conducere din fostul URSS”. „Și tu ai fost foarte îngrijorat…”. „Sincer, nu mă deranjează ca, după maghiară, cea mai vorbită limbă în teatru să fie rusa, nu româna”.

Miercuri

Puradel, jignit că nu i se recunosc competențele. „În domeniul artistic am mai multe diplome decât Picasso și Andrei Șerban la un loc, așa că pot evalua orice director care nu-i PSD-ist”. „Dar crezi că diplomele țin loc de talent?”. „Dacă ai și tupeu cât China, da!”.

Joi

Jeamănu și-a cumpărat o eșarfă neagră și umblă cu ea pe stradă în căutarea Statului Român. „Asta ce vrea să însemne?”, l-am abordat. „Că am pus poprire pe Romatsa Copiilor și aștept 400 de milioane de euroi”. „Dar ce faci cu eșarfa aia neagră?”. „Vreau să-l leg pe Statul Român la ochi înainte de execuție”.

Vineri

Vicele a rămas cu polistirenul în mână. „Putem anvelopa termic 100 de blocuri, dar nu s-a prezentat niciun constructor”. „Păi, în domeniul anvelopării nu era mai bine să apelați la firme de vulcanizare?”. „Nici măcar ăia nu vin, la ce prețuri le oferim. Avem două variante: ori mărim prețurile, ori ne urcăm noi, cei din Primărie, pe schele”.

Sâmbătă

Muzeul a fost decorat de președintele țării. Un muzeograf s-a plâns: „Decât să ne fi dat niște tinichele care vor sta prin nu știu ce sertar, mai bine ne dădea câte un deț de votcă la Oituz. Și Oituzul merita niște zorzoane, că unii stăm acolo mai mult decât la Muzeu”.

Duminică

La ce temperaturi avem, se va interzice denumirea „Târg de iarnă”.


*
*