13 suspecți de incendierea Halei Vechi de la Piața Mare

1. Electricienii de la Electrica. Dacă au văzut că nu pățesc nimic după incendierea Palatului Episcopal, au zis să recidiveze.

2. Ordinul Specialiștilor în Arhitengură. Au vrut să incendieze conserva din Piața Unirii și restaurantul Dock, dar era prea multă lumină și era periculos.

3. Ilie Bolojan. I-a mai rămas doi litri de benzină în canistra cu care a incendiat Palatul Episcopal.

4. Presa orădeană. Sătui să tot scrie despre pandemia care nu există, ziariștii și-au făcut singuri de lucru pentru a avea subiecte interesante.

5. Szabo Odon. Ca să arate mapamondului cum administrația șovină românească distruge toate vestigiile Imperiului Austro-Ungar.

6. Pompierii. Deja e o tradiție ca în fiecare vară să iasă la un incendiu devastator.

7. Ioan Mang. Fiind de o vârstă cu bătrânul depou de tramvaie, a dorit să rămână singura relicvă de asmenea vechime în Oradea.

8. Ecologiștii. S-au gândit să transforme parcul de tramvaie într-unul de clorofilă.

9. Liviu Andrica. Așa de mult a mărit chiriile comercianților că situația ajunsese explozivă.

10. Fabricanții de tramvaie de la Astra Arad. Credeau că tramvaiele lor sunt garate în Piața Cetate și sperau să mai vândă și altele, în locul celor distruse de incendiu.

11. Proiectantul Pieței Noi. Nu reușea nicium să facă racordul între veche hală și cea nou proiectată, așa că a preferat să schimbe datele de proiectare.

12. Poliția Locală. Numai așa au putut lăsa fără locuri de muncă traficanții de țigări fără timbru.

13. Comercianții din Hală. Primele care au luat foc au fost casele de marcat, cu două zile înainte de declanșarea incendiului.


*
*