Porţile de fier: Cum a fost botezată de orădeni staţia imensă de tramvai din Piaţa Unirii

Folclorul local a atribuit întotdeauna o denumire aparte staţiei de tramvai de lângă Primărie. Pe vremea comuniştilor locul s-a numit „La Tunuri”, după cele două baterii de artilerie lăsate de ruşi în urmă ca să se ştie cine este „şeful”.

Denumirea a intrat atât de profund în conştiinţa publică încât după anii ’90 taximetriştii şi-au botezat staţia din zonă ca fiind „La centru fără tunuri”. Acum, chiar dacă generaţiile s-au schimbat, orădenii şi-au păstrat obiceiul de a porecli locul.

Odată cu montarea noii staţii de tramvai de la intrarea în Piaţa Unirii, amplasamentul este numit „La conservă”, după forma circulară pe care o are. Poarta vopsită în negru, cu elemente de feronerie ce indică inclusiv numele Pieţei Unirii, aduce atât de mult cu o cutie de tablă încât orădenii nu puteau rata ocazia s-o poreclească în consecinţă.

Până la urmă, nu oricine îşi permite să plătească 40.000 euro pe o uriaşă conservă goală…

5

5 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de Boca | 12 martie 2016 16:01

  Minte bolnava a avut cine a proiectat asa ceva. Seamana cu un catafalc.Nici eu nu inteleg de ce trebuie sa ne uitam zilnic la acest monstru? De acor cu Adi, nu inteleg nici eu de ce sina de tramvai nu este dreapta, de ce a trebuit curba, „S” la iesirea din str. Independentei?

 2. >> Postat de adrian | 12 martie 2016 08:17

  Cu 40.000 de euro construesti o casa si nu un cacat de conserva de fasole cu ciolan.
  Ca si cunoscator pot spune ca pentru acest cacat de conserva materia prima costa maxim 5000 euro + manopera maxim alte 5000 euro !!! Restul cine stie in buzunarele cui au intrat !!!

 3. >> Postat de emil | 10 martie 2016 19:28

  Sper ca portile au doar rol decorativ si niciodata statiile de tramvai nu se vor muta in interiorul acestora. Ar crea o precipitare si o înghesuire artificiala a celor care urca sau coboara, iar in timp vor fi si accidente. Asa cum sunt acum statiile sunt OK, oamenii urca si coboara calm, nu dau unii peste altii sau cu capul de vre-un stalp de fier. In interiorul portilor ai cobora ca intr-o groapa. Minte bolnava a avut cine a proiectat asa ceva.

 4. >> Postat de Adi | 10 martie 2016 18:08

  Și culmea e că nici tramvaiele nu opresc ” în conservă ” ci după ea. Ce nu mai înţeleg eu la piaţa bolojan, este de ce șina de tramvai nu este dreaptă, cum era înainte, ci are un S la intrarea/ieșirea de pe Independenţei, lucru ce face ca toate tramvaiele să scârţie .

  • >> Postat de Vinny | 9 ianuarie 2017 04:33

   What a pleasure to find someone who idfieitnes the issues so clearly