Mona vămuieşte: Cine şi de ce vrea să mute Direcţia Vamală de la Oradea la Cluj

Este o doamnă pe nume Mona Barbul, şefă peste Direcţia Regională Vamală Cluj, cu sediul la Oradea. N-o ştiţi, pentru că nu-i de prin partea locului, fiind „teleportată” politic de la Satu Mare, fără alt concurs decât unul de împrejurări.

Ea are ca principal merit faptul că e verişoara micului baron penal Ovidiu Silaghi (ex-PNL, azi PSD) iar ca background funcţia de şefă a Vămii Petea, o adevărată şcoală de dans pe sârmă şi bune maniere în tranzitul ilegal de mărfuri.

Bihorel a aflat că, de când face naveta la Oradea, pe banii statului, doamna Mona are o unică şi fixă pasiune: cum să facă să mute sediul Regionalei Vamale la Cluj. Nu de alta, dar magazinele şi saloanele-s mai multe pe-acolo, şi posibilităţile financiare mai mari, şi facultatea la care vrea să-şi dea odrasla mai cu ştaif decât biata noastră Sorbonică.

Duduia a stârnit furia şi disperarea subalternilor, care au aflat de demersurile ei şi se şi văd deja mutaţi ca vitele la Cluj, numai din ambiţul directoarei.

Bihorel are o singură dilemă pe marginea subiectului şi aşteaptă răspuns de la domnul Ioan Mang, şeful PSD Bihor: când l-aţi luat de bun pe Ovidiu Silaghi în partid, l-aţi transferat cu tot cu rubeneniile şi şmecheraşii împlântaţi de respectivul prin funcţii publice?


*
*