Despărţire cu scandal: De ce a „dezertat” Delia Ungur la concurență

Despărţirea Deliei Ungur de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, după opt ani la cârma parcurilor industriale din oraş, se anunţă urâtă, după ce femeia a sărit în barca UDMR-PSD, ca să gestioneze SC Parcuri Industriale Bihor, firmă a Consiliului Judeţean.

Pe de o parte şefii din Primărie îi reproşează că încă de anul trecut ar fi cerut garanţii pentru încă un mandat de directoare, deşi acesta se ocupă prin concurs, şi că ar fi pretins şi o majorare a salariului, care depăşeşte 8.000 lei, deşi directorii îşi negociază veniturile cu Consiliile de Administraţie.

De cealaltă parte, Ungur s-a plâns că e obligată să plece pentru ca postul său să poată fi dat politic şi că este hărţuită de noul CA, care săptămâna trecută a refuzat să-i aprobe o delegaţie pentru a urma un curs MBI la Cluj. Pregătită să părăsească ADLO, Ungur ar mai putea avea o surpriză cât casa.

Femeia pare să fi uitat că încă din 2012 primarul Ilie Bolojan a introdus în contractele tuturor directorilor societăţilor municipalităţii o clauză care le interzice după încheierea mandatului să plece la concurenţă, pentru a nu divulga secrete de serviciu. Acum rămâne de văzut dacă Bolojan consideră sau nu parcurile industriale ale judeţului o formă de concurenţă…


*
*