Moș Crăciun și Primăria

Încă de pe când se numea Moș Gerilă, Moș Crăciun venea cu trenul în Gara Mare, e drept, din Gara Velența, spre bucuria copiilor.

Ce fericire mai mare putea fi pentru copiii care erau atât de săraci că, dacă n-ar fi fost băieți, nici nu ar fi avut cu ce se juca! Ei bine, acum primarul Ilie Bolojan a trecut la regimul de austeritate, și, în prima fază, odată cu porcul, a vrut să taie și fondurile pentru dulciuri.

Iar dacă pruncii mai comentau că Moșul a fost trăsnit de Sfântul Ilie, riscau să se trezească acasă și cu vreo adresă prin care sunt înștiințați că trebuie să returneze jucăriile primite în anii trecuți.

Până la urmă, edilul a revenit la sentimente mai bune și tradiția veche de zeci de ani nu va mai fi aruncată la gunoi.

Iată câteva efecte și explicații ale absenței și prezenței Moșului la Oradea:

1. Moșul n-a fost lăsat în Oradea pentru că nu a plătit impozit pe sanie.

2. Renul nu a putut fi înhămat la sanie pentru că Agenția de Protecție a Mediului a considerat că populează olfactiv municipiul.

3. Nu l-au lăsat pe Moș să parcheze decât pe galben, or jucăriile nu se pot distribui în doar două ore.

4. Copiii ar face bine să se abțină pe viitor de la dulciuri pentru că întâi trebuie plătite pensiile nesimțite și salariile umflate.

5. Moșul va fi adus de acum înainte cu tramvaiul, că OTL-ul e în subordinea Primăriei și nu cu trenul, care ține de CFR.

6. Primarul susține că absența lui Moș Crăciun ar fi putut fi compensată prin prezența unui slujbaș de la Primărie, șeful de la proiecte europene, Marius Moș.

7. Primarul a fost lămurit să permită sosirea Moșului numai după ce niște slujbași i-au garantat că renul va mânca toată ambrozia din oraș.


*
*