Popa prostu: Protopopul ortodox Dorel Rusu ar fi slujit alături de un pastor reformat

Săptămâna trecută a fost nu doar Mare, ci şi lungă pentru protopopul ortodox de Oradea, Dorel Rusu. Poreclit în Episcopie Teodor Florescu, după numele de cod sub care şi-a turnat la Securitate colegii din tinereţe, protopopul s-a prelins săptămâna trecută de-a lungul pereţilor Episcopiei numai să nu dea ochii cu Preasfinţitul Sofronie Drincec.

Potrivit cârcotaşilor, Rusu ar fi fost văzut în sâmbăta de dinaintea Săptămânii Patimilor slujind, îmbrăcat în straie preoţeşti, în Capela Municipală din cimitirul Rulikowsky, rezervată cultelor care nu au locaş propriu pentru oficierea slujbelor de îngropăciune, alături de un pastor, la înmormântarea unui reformat, lucru predepsit de canoanele ortodoxe cu caterisirea. Săptămâna trecută se aştepta la represalii, dar cam degeaba!

Deşi vestea s-a răspândit ca gripa în rândul preoţimii bihorene, nimeni n-a avut curaj să-i povestească lui Sofronie grava abatere, de teamă că acesta va face o nouă criză de nervi.

Nu de alta, dar pedepsele pentru slujirea alături de necredincioşi au fost înăsprite tocmai din cauza sa, după ce în 2008 Sofronie a făcut sfinţirea apelor alături de episcopul greco-catolic Virgil Bercea şi a ieşit un scandal de nu l-au spălat trei Crişuri. Fie ele şi sfinţite…

7

7 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de Dana | 3 iulie 2014 12:06

  pentru ca s-a impotrivit ecumenismului, calugarul Eftimie de la Huta, a fost pus pe liber de Sofronie.
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2014/06/parintele-arsenie-boca-maestru.html
  De ce nu face acelasi lucru si cu acest protopop? Stiti voi de ce? Ca astia i-au dat dreptul, si nu oricat ci un procent gras…

 2. >> Postat de teodor florescu | 27 aprilie 2014 23:59

  Nici macar nu are bun simt in el toderas asta!dar de unde bun simt ca doar e mancat tot pe dinauntru!au dat cariile in el ca in lemnul vechi!la asa oameni tine-ti voi partea(ioane)?cine seamana se aduna!aduna-v-ar si trasni-v-ar!

 3. >> Postat de teodor florescu | 27 aprilie 2014 23:54

  Mai Ioane hai sa te vedem cat esti de tare…ca vad ca ai papagal…..dar cred ca te inmoi cam repede!ce sunt amenintarile astea!!!sau te dai cu toderas?esti unul din aia care-i faci masaj la piciorul de lemn?!:-)

 4. >> Postat de ioan | 25 aprilie 2014 22:08

  Intrebati-l pe preasfintitul cum a ajuns atat de tanar sus in ierarhia ortodoxa, cine l-a ajutat si pentru ce servicii si sa-l lase in pace pe toti preotii din subordine care au ajutat statul roman sa aupravietuiasca , asa cum a ajutat si el . Unii mai au grade si acum, dar militare …. Deocamdata punct, dar daca mai iese cineva cu din astea vom continua cu noi informatii despre ei si despre altii ca ei….

 5. >> Postat de andrei | 25 aprilie 2014 19:59

  mai castiga si florescu un ban ,, cinstit,,ca e sarac…………. cel putin cu duhul!vad ca umbla tantos pe centru fara pic de rusine pt turnatoriile lui!cat de gros obraz trebuie sa ai?

 6. >> Postat de teodor florescu | 25 aprilie 2014 18:57

  Mai trebuie si scuturati unii ca prea li s-a suit la cap democratia!Unii au voie sa faca ce vor altii nu au voie nimic.Canoanele sunt doar pentru unii iar pentru alti gradati nu se pun!Totul tine de rang se pare…..! Fiecare sa suporte consecintele faptelor sale!Asa ar trebui dar………de unde nu e nici dumnezeu nu cere!Asa ca si episodul acesta se incheie asa cum a inceput.Vorba unuia trebuie sa fie bine si intelegere!

 7. >> Postat de JUSTITIARUL | 25 aprilie 2014 16:02

  Este un articol scris cu multa patima, de o persoana lipsita de credinta, care batjocoreste cat poate un slujitor al bisericii. Scriind asemenea murdarii va faceti numai pacate ! Sunt unul dintre credinciosii care merge regulat la Biserica Izvorul Tamaduirii unde Pr. Rusu slujeste. Pot sa va confirm ca Pr. Rusu se bucura de aprecieri din partea credinciosilor. Sunt curios daca mesajul meu va fi postat.