Drumul revoltei: Aproape impracticabil, drumul care trece prin comuna Sîrbi este reabilitat cu încetinitorul (FOTO)

Locuitorii din Sîrbi sunt din nou revoltaţi. De când se ştiu, drumul ce traversează comuna, considerat drum judeţean, e aproape impracticabil, ceea ce îi împiedică să circule civilizat, le ţine nepoţii departe şi întârzie dezvoltarea zonei.

Supărat, la finalul anului trecut primarul Gavril Herman i-a trimis prim-ministrului Dacian Cioloş o scrisoare la care a ataşat şi semnăturile a peste 160 locuitori din satele Burzuc şi Chioag, cele mai afectate, acuzându-l pe preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, că nu vrea să grăbească reabilitarea DJ 767/A Uileacu de Criş-Sîrbi, doar pentru că el este PSD-ist. Reprezentanţii CJ zic, în schimb, că în 2012 au încheiat un contract de reabilitare a drumului, în valoare de 28 milioane lei, doar că lucrările se fac pe măsură ce permite bugetul pentru investiţii al instituţiei.

Mai pe româneşte, cu ţârâita, ceea ce explică faptul că în trei ani au fost executate lucrări de numai 6,8 milioane lei, iar drumul e departe de a fi finalizat. Bihorel constată că în ritmul acesta mai e nevoie de 12 ani pentru finalizarea lucrării. Adică trei mandate de primar sau de preşedinte de CJ…


*
*