Sindicat de jucărie: Din cauza nevestei, Gheorghe Ionescu a cerut şi obţinut ieşirea universitarilor orădeni din Alma Mater

Mare supărare pe liderul sindicatului de la Sorbonica, Gheorghe Ionescu! Joia trecută, acesta şi-a convocat colegii la o şedinţă pentru a le cere să voteze ieşirea Corpului Profesional Universitar din Federaţia sindicală Alma Mater, în care sunt reuniţi angajaţii din învăţământul superior, şi intrarea în Confederaţia Cartel Alfa, ce adună sindicalişti din diverse domenii, de la industria minieră până la agricultură.

Bihorel a auzit că Ionescu s-a supărat pe liderii Alma Mater fiindcă nu i-au luat apărarea lui şi nevestei, Daniela Ionescu, în ceea ce consideră un „linşaj”, adică împiedicarea consoartei în promovarea de la gradul didactic de conferenţiar la cel de profesor.

Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit, mai mulţi universitari orădeni s-au opus promovării cu argumente serioase, pentru că Daniela Ionescu a fost condamnată penal pentru plagiat. După ce şi-a tras o comisie de examinare formată preponderent din lideri sindicali de la alte universităţi, Ioneasca a trebuit totuşi să renunţe la concurs, mai cu seamă că după izbucnirea scandalului nici măcar tovarăşii sindicalişti ai soţului n-au mai vrut s-o susţină.

Că eşecul l-a supărat peste măsură pe Gheorghe Ionescu e de înţeles, mai greu de priceput e că sindicaliştii din subordine au votat ca oile, cum le-a cerut, ieşind din Alma Mater şi băgându-se în Cartelul Alfa. Poate Ionescu e un vizionar care şi-a dat seama că aici e locul universitarilor sindicalişti, lângă mineri şi ţărani cooperatori…


*
*