Secretul grănicerilor: De ce s-au format cozi de kilometri la frontiera Borş

Românii şi străinii care au trecut săptămâna trecută prin punctul de frontieră Borş au făcut eforturi serioase să rămână calmi. Şi asta deoarece cozile formate atât pe benzile pentru TIR-uri, cât şi pe cele destinate autoturismelor au ajuns să se întindă pe kilometri întregi şi la ieşirea din ţară, şi la intrare.

Situaţia s-a repetat pe parcursul mai multor zile, iar când BIHOREANUL i-a întrebat de ce, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Oradea au susţinut că n-a fost vorba de niciun control special, ci pur şi simplu traficul era aglomerat ba din cauza TIR-urilor care veneau prin Borş în loc să treacă prin Nădlac, ba a restricţiilor de circulaţie aplicate în Ungaria pentru autocamioane în weekend. Pentru timpii de aşteptare impuşi şoferilor de maşini mici nu au dat, însă, nicio explicaţie.

Bihorel a aflat că, de fapt, cozile au fost cauzate de controalele amănunţite comandate ca măsură specială de securitate în preajma şi în timpul vizitei pe care nr. 2 de la Casa Albă, Joe Biden, a făcut-o săptămâna trecută la Bucureşti.

Dar, bineînţeles, în loc să explice populaţiei ce se întâmplă, frontieriştii s-au prefăcut că prin Borş se trece ca prin brânză, iar aglomeraţia exista doar în capul călătorilor. Deh, secretomanii de organe cu chipiu…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de calin | 27 mai 2014 12:15

    Duminica seara iar coada enorma la Bors pe iesire din tara. PF cerea buletin si taloane auto , intrau cu ele in ghereta si ieseau dupa 1 min. Intre timp ceilalti se uitau in cabina, lazi camion si in duba. Trec de 4 ani de 4 ori pe saptamana si sa nu minta ca nu au fost controale speciale.