Retrospectiva săptămânii: Buldogul e supărat că Matelotul cu Paraşuta vor să fure din electorat

Luni

Vio către Ghiusi: „Mă recheamă din pensie că începe războiul”. „Nu faci tu faţă ruşilor!”. „Crezi că ei pot să bea mai mult ca mine?”. „Nu la asta m-am gândit, ci la capacitatea armatei lor”. „Stai liniştit. La ei capacitatea se măsoară în litri”.

Marţi

Şeful de sindicat de la Poştă, nervos: ”Am decis să dăm totul pe goarnă, simbolul nostru. Directorii câştigă mii de euroi pe lună şi noi muncim ca proştii pe gratis”. „Şi cine-i de vină?”. „Politicienii ăştia, care de 25 de ani au făcut poştă Poşta”.

Miercuri

Buldogul în campanie electorală: „Văd că Matelotul cu Paraşuta vor să vă fure din electorat”. „Ca să-i parafrazez pe nişte lingăi, Matelotul e o Pleaşcă şi Paraşuta un Pleşcoi. N-au nicio şansă să între în Parlamentul European decât dacă fură cheia de la clădire”.

Joi

Ţăranii au alungat cu pietre firma care făcea prospecţiuni pentru gazele de şist. Un specialist în prospectare a rămas uimit: ”Plecăm! Nu are niciun rost să stăm în preajma unor oameni care după părerea mea sunt sfinţi”. „Pe ce te bazei?”. „Scrie şi în Biblie că doar cei fără păcat pot să ridice piatra”.

Vineri

Conform controalelor, doar 12% din locuitori colectează selectiv gunoaiele. Un şef de scară mi-a explicat: ”Oamenii sunt complet derutaţi. Te rog să-mi răspunzi la întrebarea: sticlele sunt gunoaie sau toate gunoaiele sunt pe sticlă, la televizor?…”.

Sâmbătă

Primarii din Zona Metropolitană tulbură somnul (ei şi DNA-ul) şefilor de la Judeţ. Mahărul din Borş s-a enervat: ”Oare noi nu merităm o şosea de Centură?”. I-am răspuns că şefii de la CJ dorm pe ei: ”Habar nu ai tu ce priorităţi au ei. Tu ştii că sute de mii de bihoreni se trezesc noaptea cu o transpiraţie rece, de teamă că nu se va face drumul Şuşti-Moneasa?”.

Duminică

Potrivit statisticilor, municipiul se află pe un drum bun. Sper că nu pe ăla de Beiuş.


*
*