Pasztor-Bolojan. Faza pe muzee

Dacă până acum fiecare și-a văzut de treaba lui, iată că disensiunile între Pasztor de la Consiliul Județean și Bolojan de la Primărie încep să iasă la suprafață.

Sperând că s-a întâlnit hoțul cu prostul, Pasztor a propus un troc foarte avantajos pentru troica de la CJ. Să dea clădirea Policlinicii Primăriei, aceasta să renoveze cinematografele Libertatea și Transilvania, pe care să le dea în schimbul ruinei de pe strada Republicii. În plus, Consiliul Județean mai cerea și proprietatea bibliotecilor de cartier. Mă mir că Pasztor nu i-a cerut lui Bolojan și un rinichi, dacă tot era pus pe afaceri rentabile.

Un alt subiect cald este Muzeul Comunității evreiești. Dacă inițial Comunitatea semnase un protocol cu Consiliul Județean, a renunțat și i-a luat parteneri pe Bolojan și compania. De aici, un alt schimb de replici acide și istețe, semn că cei care ne conduc destinele sunt minți odihnite.

Până la urmă, în tot răul, și un bine. În loc să avem un muzeu mare și tare, vom avea două care se concurează. Eu prevăd că la Muzee Consiliul Județean iese mai bine pentru că oamenii de la Muzeul Țării Crișurilor au și mai multă experienţă și o mai mare capacitate. Chiar dacă asta uneori se măsoară și în litri.


*
*