Burse pentru neamuri: Fiica decăniţei Floare Chipea, acuzată că a primit o bursă pe pile

Numele unui nou „sorbonel”, lector al Universităţii din Oradea, circulă pe o listă a piloşilor care pun mâna pe banii europeni. Lavinia Onica-Chipea, lector la Facultatea de Drept şi totodată fiica decăniţei de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea, a ajuns printre cei 40 de bursieri postdoctorali ai Institutului pentru Cercetarea Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române, pe care un istoric din Târgovişte, Elena Dragomir, îi acuză că singurul lor merit este doar acela că au o pilă zdravănă acolo unde contează.

Institutul a ales 40 de bursieri din ţară, cărora timp de 16 luni le dă lunar câte 3.700 lei, printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Dragomir afirmă că selecţia s-a făcut total netransparent, aşa cum de altfel se face în cam orice proiect de acest fel, iar despre Lavinia Onica-Chipea că meritul acesteia este doar că are o mamă care scrie la revista ICCV, la fel cu cei care au făcut selecţia.

Alături de alţi aproape 300 de colegi din toată ţara, Dragomir a iniţiat o petiţie online în care cere corectitudine faţă de cercetătorii adevăraţi, fără rude şi tovarăşi în posturi-cheie. Ea va rămâne cu petiţia şi nervii, şmecherii cu banii…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de gadjodillo | 15 iunie 2014 11:49

    …iar asta este doar partea vizibilă a icebergului. mafia universitară, alcătuită din familii şi încrengături de interese, e aproape la fel de puternică şi de dăunătoare societăţii ca mafia afacerilor cu statul, mafia intereselor pharma, agricole, energetice…