Retrospectiva săptămânii: Fostul ministru al Educaţiei îl ameninţă pe Bolovan că blochează oraşul

„De când noi, pesediştii, am ras totul, îi atrag atenţia Bolovanului să nu mă supere, că blochez oraşul!”, zice fostul ministru al Educaţiei. Planul lui este bine gândit: „Nu-l mai las pe vice să depună coroane şi să taie panglici. Să-şi piardă Bolovan timpul cu prostiile astea!”.


Luni

Concurs de galop la Ineu. Organizatorii s-au sucit: „S-a înţeles greşit, nu intrarea este liberă, ci ieşirea”. „Parcă ziceaţi că vor participa 20 de cai la curse”. „Aşa e, dar a crescut preţul cărnii de cal şi am exportat vreo 10 în Anglia”.

Marţi

Cu şefa de la şcoala specială din Tileagd: „Am auzit că-i bateţi pe copii”. „Nici vorbă! Dar le-am spus supraveghetorilor că, decât să-i caftească, mai bine să-i aducă la mine la grădină, că am de lucru în prostie”. „Şi care e efectul?”. „Sunt mai cuminţi, că-s rupţi de oboseală”.

Miercuri

Fostul ministru al Educaţiei s-a dezlănţuit: „De când noi, pesediştii, am ras totul, îi atrag atenţia Bolovanului să nu mă supere, că blochez oraşul!”. „Şi cum crezi că te poţi răzbuna pe el?”. „Nu-l mai las pe vice să depună coroane şi să taie panglici. Să-şi piardă Bolovan timpul cu prostiile astea!”.

Joi

Un cetăţean, nervos că pe terenul lui Primăria a construit un parc. „Tu nu ştiai că se face parcul?”. „De unde?! Abia la final a venit un grăsan în costum de pescar să-mi explice că până la urmă cădem noi la învoială”. „Şi aţi căzut?”. „Da, am căzut pe spate când mi-a zis că e de acord ca eu să dau gratuit terenul Primăriei”.

Vineri

Lacul cu nuferi a secat. Nae Poliţistul mi-a explicat: „În sfârşit se văd efectele furtului de apă caldă de către mahării care şi-au făcut vile în Băi”. „Şi voi nu puteţi face nimic?”. „Păi toţi sunt şefi, vrei să mă bage afară din servici? Mai bine strângem poliţiştii bani şi cumpărăm nuferi de plastic pe care-i aruncăm în tău”.

Sâmbătă

Vio către Ghiusi: „Mai schimbaţi, mă, soclul la statuia lu’ Szacsvay, că se prăbuşeşte peste voi!”. „Schimbăm, schimbăm, dar mai bine aţi înlocui şi voi faianţa aia de popotă de la statuia lui Mihai Viteazu, că râd turiştii de noi”.

Duminică

Comentatorii de la finala de baschet se pot considera norocoşi. La cât rahat au mâncat pentru Sebastian Ghiţă, tot au fost ţinuţi la Digi de Zoltan Teszari.


*
*