Înălţimile lor, poliţiştii: Curtea de Apel Oradea a eliminat standardele de înălțime la admiterea în Poliție

Dacă pe viitor veţi vedea pe stradă poliţişti şi poliţişti de frontieră din ce în ce mai scunzi, să nu vă miraţi. În uniformă, înălţimea nu mai contează. Aşa au decis judecătorii Curţii de Apel Oradea într-un proces declanşat în această primăvară de mai mulţi tineri înscrişi la concursurile de recrutare organizate de Ministerul de Interne, iniţial declaraţi „apţi” la controalele medicale, dar în final respinşi fiindcă aveau statura sub limita stabilită printr-un Ordin de ministru, şi anume 1,65 metri în cazul femeilor, respectiv 1,70 pentru bărbaţi.

Magistraţii orădeni au hotărât că prevederea legată de înălţime ar fi discriminatorie, dispunând eliminarea acesteia. Ce-i drept, verdictul nu este definitiv, fiind deja contestat de reprezentanţii MAI, care pretind că poliţiştii trebuie musai să fie înalţi „ca să ajungă la pedala de acceleraţie a autospecialei de intervenţie”, dar şi pentru că statura „poate constitui un avantaj deoarece simbolizează putere, dominare şi forţă fizică”.

Bihorel se întreabă şi el despre cel care a gândit argumentaţia: sigur nu era impunător ca bradul, dar isteţ ca gardul?…

3

3 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Unu | 29 iunie 2017 19:52

    Inteleg logica MAI: intaltimea simbolizeaza dominare si o recunosc toti psihologii. Poate aplana conflicte, fara a fi nevoie sa se recurga la forta fizica, desi unu mai mic (cu mai mult efort pentru a recupera dezavantajul inascut) poate e mai capabil intr-o bataie si ar putea invinge.

  2. >> Postat de garcea | 28 iunie 2017 14:59

    ce vreti mini politisti, un pic mai mari ca pulanu?

  3. >> Postat de Gheorghe | 28 iunie 2017 10:10

    Adaugare de comentarii la articol e ca adugarea la lege, imorala si incorectă in special ! A comenta răutăcios in acesti termeni aduce cu cine a comentat astfel nu are nevoie de a exista respect.