Bihorel

Un agent de vânzări este enervat de unirea cu Sînmartinul

Depunerea de coroane la bustul generalului Traian Moşoiu s-a lăsat cu vociferări. În discursul său, primarul Bolojan a arătat măreţia înaintaşilor noştri şi a cerut ca şi oamenii politici de acum să se ridice la nivelul acestora. Apoi i-a rugat pe cetăţeni să se informeze şi să decidă cu privire la proiectul unirii Oradiei cu Sînmartinul. A fost prea mult pentru un domn care zicea că răspunde la numele de Mircea Tincuţ.

Omul l-a făcut lacheu pe primar şi a zis că totul e doar o afacere comercială a acestuia. Întrebat dacă are ştiinţă de ceva afaceri, a dat un răspuns de genul: „Las că ştim noi”. Având poza omului la dispoziţie, m-am gândit să-i fac portretul robot.

Omul se dă agent de vânzări, deci e clar că aici e vorba de mâna „agenturilor”. La noi, agent de vânzări, în traducere liberă, înseamnă încărcător-descărcător cu atribuţiuni de motostivuitor.

În mod normal, mai toţi agenţii au terminat o facultate, că o diplomă nu mai e aşa de scumpă, din moment ce nu mai dă nimeni doi bani pe ea. N-ar fi exclus să posede şi un masterat, că doar şi profesorii universitari din Marghita ar mânca o pită.

Partea bună este oricum faptul că, având în vedere că agentul e obişnuit cu dubele de marfă, măcar nu a dat semne de claustrofobie atunci când a fost plimbat cu cea a jandarmilor.

Exit mobile version