Bihorel

Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Toată nația maghiară plânge Trianonul, numai Odeon e bine dispus

Luni

Vio către Ghiusi. „A fost tare greu să rezistăm timp de trei luni cu distanțarea asta socială. Nu mă mir că oamenii sunt nervoși”. „Noi practicăm distanțarea asta socială față de voi, încă din 1990, așa că suntem mai obișnuiți”.

Marți

Toată nația comemorează, numai Odeon celebrează. Contrar așteptărilor, șeful de la Udemereu era tare bine dispus. „Eu n-am de ce să mă pâng din cauza Trianonului. Păi, ia, gândește-te! Dacă nu era Trianonul, mai ajungeam eu în Parlament la București? Șohan! Eram cel mult un profesoraș de istorie prin Sălaj”.

Miercuri

Puradel, gata să ne pupe pe portofel. „Nu degeaba am fost eu consilier la europarlamentarul pesedist. Tot PSD-ul este baza?”. „La ce te referi?”. „Au propus dublarea alocațiilor la copii. Asta înseamnă că practic se dublează banii cosângenilor noștri, că noi alte venituri nu mai avem”.

Joi

Nae polițistul, mândru. „Ai văzut că un fraier a vrut să ne mituiască, dar omul nostru a refuzat mita?”. „Am văzut și vă felicit pentru asta”. „Să știi că atitudinea asta vine din educație și nu, cum zic răuvoitorii, din modificările genetice produse de pandemie”.

Vineri

Managerul de la clubul sportiv, un car de nervi. „Au dat titlul la polo băieților din Capitală, deși la celelalte sporturi anul acesta nu s-a decernat trofeul de campioană”. „Păi, și e normal să fie așa?”. „Dacă ar fi după tupeul lor, ei ar decerna titlul pentru Steaua până în anul 2030. La ce arbitri avem, noi oricum suntem lipsiți de șanse”.

Sâmbătă

Cel mai tare fotograf din oraș stă bine și la nivel mondial, undeva pe locul 9. „Te felicit că ai pus municipiul pe harta mondială a fotografiei. Este o reclamă foarte bună pentru noi”. „Asta nu-i nimic. La câte medalii am primit, pot relansa și industria siderurgică locală”.

Duminică

De azi repornesc trenurile spre Cluj. Poate vor ajunge la destinație până la al doilea val de pandemie.

Exit mobile version