Bihorel

Retrospectiva săptămânii: Ianoş a vrut să ştie ce sunt alea principii de integritate  

Luni

Vio către Ghiusi: „Noa, ce zici de alegerile astea?”. „Io-s bucuros, că ai noștri au luat multe voturi. Da’ și-i lua dracu’ dacă nu luau, că le-a zis Orban că le rupe picioarele”. „Dar de PSD ce zici?”. „Ce să zic? Mi se pare un partid sănătos, nu ai văzut că nu vor să meargă la consultări?”.

Marți

Ianoș s-a dat de gol: „Ce-s alea principii de integritate?!”. „Chiar așa, la voi, politicienii, chestiile astea nu contează?”. „Ba contează, dar în sens pozitiv. Toată Europa spune că suntem un popor de hoți. Păi atunci cine ați vrea să conducă acest popor? Cei mai mari hoți, evident”.

Miercuri

Nae polițistul, puțin îngrijorat: „Cei din zona moților vor să desființeze stațiile de epurare și toată apa radioactivă se va scurge în râuri”. „Dar până acum nu era așa?”. „Era, dar nu în cantitățile acestea”. „Aha, acum înțeleg eu de ce le sclipeau localnicilor nu doar ochii, ci și urechile”.

Joi

Juji este deja asaltată de colindători. „Azi dimineață, după ce a plecat soțul la serviciu, a venit poștașul să mă colinde. O adevărată tragedie!”. „De ce? Asta e o tradiție milenară”. „Pe mine poștașul mă colindă zilnic, de doi ani. Partea nasoală este că s-a întors soțul brusc acasă”. „Și?”. „Crezi că-i ușor să cânți cu prezervativul pe tine?”.

Vineri

Gala de sfârșit de an a arbitrilor de fotbal. Şeful fluieraşilor s-a fălit: „Uite ce băieți frumoși s-au adunat aici!”. „Nu sunt cam puțini?”. „Doar atâți au supraviețuit. Ca să fii arbitru pe la țară nu fotbal trebuie să cunoști, ci să ai viteză, ca să poți ajunge pe picioarele tale până în mașina Poliției”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, supărată: „Nici nu s-a uscat tușul pe buletinul de vot că nu ne mai dublează pensiile. Și ăștia, și ceilalți, niște comuniști!”. „Nu v-au mințit. Au zis că dacă-i votați o să trăiți ca în Rai”. Şi-a dat seama imediat: „Adică o să avem pensii mari numai pe lumea cealaltă?”.

Duminică

Nevoiașii au primit o masă caldă. Masa era caldă, mâncarea rece.

Exit mobile version