Bihorel

Regină cu stress-uri: Ce se-ntâmplă cu statuia Reginei Maria?

Lovitură de teatru! Săptămâna trecută, Curtea de Apel Oradea a dat câştig de cauză sculptorului Ioan Mihele, câştigătorul concursului organizat în 2011 pentru desemnarea proiectului după care urma să fie construită Statuia Reginei Maria.

Mihele a intentat proces Consiliului Local pentru că aleşii orădenilor n-au ţinut cont de rezultatele selecţiei realizate de un juriu de artişti plastici, comandând sculptorului Dumitru Paina să toarne statuia (foto) care a fost amplasată în Piaţa Ferdinand.

Instanţa a dispus anularea în parte a hotărârii privind montarea statuii şi a obligat municipalitatea la plata de despăgubiri morale de 15.000 euro (faţă de 155.000 euro, cât cerea artistul).

Acum, rămâne de văzut ce înţeleg judecătorii prin „anularea parţială” a HCL-ului din 2011. Nu de alta, dar ar fi chiar de pomină ca la o jumătate de an de la amplasarea „Reginei cu papirus” concepută de Paina, aceasta să fie nevoită să îşi ia tălpăşiţa din centrul oraşului pentru a face loc „Reginei cu crin” proiectată de Mihele…

Exit mobile version