Bihorel

Proces pentru salariu: Secretara comunei Lugașu de Jos vrea să dea în judecată Primăria, pentru că i-a micșorat leafa

În timp ce la numeroase alte primării din judeţ domneşte huzurul, la Lugaşu de Jos aleşii locali au strâns cureaua, pentru a putea plăti contribuţiile la proiectele europene pe care comuna le are în derulare. Şi au făcut-o temeinic, concediind o parte din personalul firmei de gospodărire locală, după o discuţie cu sindicatul şi cu funcţionarii reducând şi fondul de salarii pentru tot restul anului.

Cei mai mulţi angajaţi au înţeles, mai ales că, pentru a atenua şocul, edilii le-au promis bonificaţii celor care prestează ore suplimentare, care sunt implicaţi în proiecte şi în rezolvarea altor probleme ale instituţiei.

Mai puţin încântată a fost secretara comunei, Mariana Socol, care avea cel mai mare salariu, de circa 4.000 lei, scăzut prin noile reglementări cu peste 30%. Urmarea? Femeia a notificat Primăria, cerând să i se plătească leafa întreagă, în caz contrar urmând să dea în judecată instituţia. Şi nu-i deloc exclus că va şi câştiga în instanţă, că doar România e ţara în care bugetaru-i rege…

Exit mobile version