Bihorel

Pretenţii de stranieri: Cadrele asociate ale Universităţii din Oradea cer salarii mai mari

bihorel-senat-2Pe lângă titulari, Universitatea mai are zeci de cadre didactice asociate, care suplinesc poziţii vacante şi sunt remuneraţi în regim de plată cu ora.

Deşi regulile instituţiei sunt clare, obligând facultăţile sărace, care cheltuie mai mult decât câştigă, să plătească „stranierii” la nivelul unui debutant în învăţământ, adică 4 lei pe oră, zilele trecute zeci de asemenea colaboratori l-au bombardat pe rectorul Constantin Bungău, cerându-i salarii mai mari.

Majoritatea petenţilor sunt de la Arte şi Arhitectură care zic că nu le ajung banii pentru navetă şi plata ratelor la bănci sau, pur şi simplu, că nu li se merită efortul de a munci pe doar 4 lei pe oră.

Rectorul a avizat cererile, ştiind că e nevoie şi de acordul Senatului Universităţii, dar miercurea trecută, după aproape o oră de discuţii aprinse, membrii acestui for au amânat votul pentru o dată ulterioară. Bihorel crede că ideea de a temporiza luarea unei decizii este foarte bună: la ce foame este printre suplinitori, s-ar putea ca până la primăvară aceştia să se rărească din cauze naturale.

Exit mobile version