Bihorel

Medicii din Bihor nu au intrat în grevă, pentru că ei lucrează ca şi cum ar fi

Am vrut să văd cu ochii mei spiritul civic al cadrelor medicale din Bihor. Fac sau nu grevă?

La intrarea în spital m-a întâmpinat un grup sanitar, e drept foarte curat, dar încă neterminat. Mai urmează să fie montat un pisoar şi două bideuri.

Nişte brancardieri se odihneau pe picioarele unui bolnav fiind asistaţi de nişte asistenţi. Interesant că tocmai rezidenţii, pentru care s-a declanşat scandalul, lipseau de la locul faptei. De fapt, ei se îndeletniceau cu munca de lămurire. Mai exact, lămureau nişte stagiare să evite, de comun acord, violul.

Conducerea a propus dublarea salariilor concomitent cu eliminarea ciubucurilor, lucru cu care  personalul medical nu a fost de acord.

Pentru că grevele japoneze şi de alt tip nu mai au niciun farmec, propun câteva metode de protest mai ingenioase, care să-i atragă pe sindicaliştii din Sănătate.

Fiecărui participant să i se dea câte un plic. Nu toate plicurile vor fi cu bani, dar toţi merită să-şi încerce norocul.

  1. Dacă mitingul se face în aer liber, sindicatul trebuie să asigure vin fiert, iar personalul să aibă în dotare o doză de spirt medicinal.
  2. Greva japoneză să fie înlocuită cu greva românească. Şi în acest caz se foloseşte o banderolă, numai că ea se leagă de gât şi se atârnă de un cui în tavan.
  3. Medicii care lucrează şi la spitale de stat şi la privat vor asigura prezenţa la grevă cu ajutorul unui membru de familie.
Exit mobile version