Bihorel

Festival cu baiuri: Festivalul de la Șuncuiuș, organizat de o firmă „fantomă”

O anume firmă Spinline Entertainment a anunţat pe internet organizarea unei noi ediţii a Şuncuiuş Festival în perioada 29 aprilie -1 mai, care ar urma să se ţină pe platoul din faţa Peşterii Unguru Mare, cu invitaţi din zona muzicii electronice şi underground, precum Macanache, Mystic State şi Dubase.

Nimeni nu garantează, însă, că festivalul se va desfăşura conform programului, pentru că organizatorii, în mod inexplicabil, nu vor să-şi dezvăluie identitatea, iar săptămâna trecută au fost greu de găsit până şi de colaboratorii lor.

Deşi susţin că evenimentul va avea loc pe platoul peşterii Unguru Mare, ei nu au avizul obligatoriu al Centrului pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor, custodele Sitului Natura 2000 Defileul Crişului Repede – Pădurea Craiului, din care face parte zona.

Colac peste pupăză, Primăria Şuncuiuş ştie că, de fapt, petrecerea a fost plănuită pe un teren privat, pe malul opus al Crişului, dincolo de tunelul de cale ferată. Rămâne de văzut dacă organizatorii vor încălca legislaţia privind ariile protejate sau doar vor să-i ademenească pe petrecăreţi promiţându-le locaţia tradiţională, pentru ca la faţa locului să le indice să-şi mute şatra mai spre Bălnaca…

Exit mobile version