Bihorel

Evacuaţi piaţa! Din toamnă, platoul din Piaţa Unirii va fi rezervat doar acccesului pietonal

Primăria Oradea goleşte Piaţa Unirii: din toamnă, platoul va fi rezervat exclusiv accesului pietonal. Toate concertele, spectacolele şi târgurile programate pentru anul acesta vor fi strămutate în Cetate şi în alte amplasamente, începând cu festivalul Toamna Orădeană, dar nu numai.

De exemplu, ediţia 2018 a circuitului Sport Arena Steetball Tour, competiţie de baschet 3 x 3 cu succes la public programată pentru 25 – 26 august, a fost anulată cu totul. Măsura extremă a fost luată pentru a proteja pavajul ce acoperă platoul, fiindcă la doar doi ani după ce Primăria a investit 4 milioane euro din fonduri UE în reabilitarea Pieţei Unirii, dalele de piatră au început să crape.

Constructorul, care a garantat lucrarea pe 10 ani, a acceptat înlocuirea celor sparte pe propria cheltuială, dar a obiectat arătând că pe porţiunea pietonală au intrat şi maşini de mare tonaj cu ocazia unor evenimente. Aşa că Primăria a hotărât să rezolve problema anulându-le pe toate. Păi nu era vorba că se vrea un centru plin de viaţă?

Exit mobile version