Bihorel

2013: Gală cu ştaif, invitaţi cu morcov (FOTO)

Decernarea Premiilor lui Bihorel pe anul 2012, prilejuită de lansarea blogului lui Bihorel, a fost primită cu emoţie de VIP-urile prezente. De la pelicani de jucărie, cărţi de Păcălici sau buletine maghiare, până la ţepe în mărime naturală, tărgi, puşculiţe sau steaguri secuieşti, invitaţii Galei au primit cele mai năstruşnice cadouri. Vezi cine, ce anume…

Emoţii, râsete şi multă voie bună. Acestea au fost ingredientele care au făcut ca Gala Premiilor lui Bihorel pentru anul 2012, în cadrul căreia a fost lansat noul site www.bihorel.ro, să fie un real succes. Toată floarea cea vestită a oraşului de pe Criş a ajuns joi seară la sala de evenimente a Lotus Center, ca să petreacă împreună cu şugubăţul personaj.

Anul acesta, evenimentul a fost organizat cu ştaif şi a reunit deopotrivă VIP-uri din toate domeniile, de la justiţie până la administraţie şi politicieni, care au avut în comun dragul pentru umorul lui Bihorel dar şi buna dispoziţie. Amfitrionul serii a fost, ca de obicei, directorul BIHOREANULUI, Mircea Chirilă, acompaniat de frumoasa Cristina Butaci.

În local au fost de toate: meniu dichisit, reclame şi scenă luminoasă (mulţumiri lui Ovi Pop, Adrian Lele), muzică bună (mulţumiri lui Marian Filip, Queen’s Band, Lulu Cremeneanu, Florin Budeu), momente artistice, cadouri pentru toată lumea (mulţumiri lui Cristi Braghină, Şerban Carţiş), iar prezenţa a fost mult mai bună ca de obicei. Doar câţiva au absentat, iar aceia au toate motivele să regrete…

Premii de premii

Primul care a luat premiu a fost şeful ADP, Liviu Andrica, ultimul personaj de primă pagină al BIHOREANULUI. Domnul director a reuşit să aducă regia locală de la pierderi uriaşe la profituri consistente. Dar cum în natură nimic nu se pierde, câştigurile regiei s-au regăsit în pierderile mafiei pieţelor. Prin urmare, o gaşcă de tuciurii l-au atacat şi i-au spart buza. Reacţia primarului Bolojan a fost previzibilă: domnia sa a luat deciza să nu mai dea salarii de merit decât directorilor de regii care iau bătaie, semn că nu pică la pace cu şpăgarii.

Premiul „Dă-i în buză din cambuză”

”Mă lupt cu câini comunitari
Pupaţi în cur de voluntari,
Mă cert cu mii de bişniţari,
Ce-s camuflaţi azi în pieţari,
Aduc regiei munţi de bani
Ce altfel mergeau la ţigani.
Răsplata este pe măsură:
Rahat pe clanţă, cap în gură”.

Cadoul primit: un box metalic, ca să se apere. „Mulţumesc, orice e de primit e bine venit. Mai puţin un pumn în gură”, a răspuns Andrica, cu umor.

Premiul „Hai iu iu iu iu iu iu / M-oi îmbogăţi cu Puiu” l-a primit Beniamin Rus, patron al firmei Selina, cunoscut mai ales pentru relaţiile de amiciţie pe care le are cu Radu Ţîrle (fostul preşedinte al CJ care nu-i plătea nicio factură). Domnul Rus, pe lângă marile probleme pe care le are cu firma ce se zbate să câştige licitaţiile într-un mediu profund viciat, şi-a mai adăugat una de nerezolvat: l-a angajat în companie pe preşedintele Federaţiei Patronilor, domnul Puiu Lucian. În scurt timp, rezultatele nu au întârziat să apară:

„Am crezut c-am să rup cuiu’
Dacă-l angajez pe Puiu
Şi speram că într-un an
Om mă face Lucian.
Şi-am ajuns milionar,
Chit c-am fost miliardar.
Dac-afară nu-l dădeam,
Sigur şi falimentam”.

Cadoul lui Rus a fost o mască de agăţat pe perete, cu explicaţia „să puteţi masca profitul”. Totuşi, Rus i-a luat apărarea fostului său angajat, spunând că în continuare crede că Lucian „este un om de ispravă”.


Ioan Hathazi, şef de lucrări la Facultatea de Electrotehnică şi candidat PRM – Aripa maghiară pentru Primăria Oradea, n-a scăpat netaxat pentru isprava de anul trecut. După cum se ştie, el a fost surprins şi filmat în timpul unei acţiuni de „manipulare”, la propriu, în laboratoarele instituţiei, apoi dat în vileag pe internet. Faţă de acest gest există o singură explicaţie: domnia sa doreşte acţiuni concrete împotriva corupţiei, declanşând de unul singur operaţiunea „mani pulite”.

Premiul „O mână la vremea ei / Face cât 10 femei”:
„La mine la Facultate
Cu dreapta le fac pe toate,
Cu dreapta studenţi notez,
Tot cu dreapta mă semnez.
Eu cunosc o vorbă bună:
Ce-i în mână nu-i minciună
Asta e o vorbă mare,
Nicidecum manipulare”.

Cadou: O mână de cauciuc sau, cum ar spune şeful Poliţiei, „o mână criminală”. Premiul a fost ridicat de profesorul Ioan Horga, decanul Facultăţii de Istorie: „Eu zic că dacă i-aţi dat o mână, să-i fi dat şi o mănuşă”, a spus Horga, cu trimitere fină la operaţiunea în care s-a specializat colegul său.

Premiul „Cu puţin noroc mai chior / Ajungeam şi senator” l-a luat Radu Ţîrle, fost membru PNL, actual membru PDL şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean. Domnia sa a candidat pentru un post de senator şi a reuşit până la urmă să ajungă doar consilier judeţean. În timpul durei campanii electorale, a reuşit însă să-şi facă cu brio datoria faţă de partid. Datoria se cifrează la 500 milioane de lei vechi şi urmează să fie acoperită cu ajutorul Domnului. Probabil a domnului Ghilea.

„Lumea crede că sunt fraier
Fiindcă stau mai mult în aer,
Merg de 15 ori pe an
La fraţii de peste-Ocean.
Dar vă promit tuturor
Că n-am să rămân dator,
Cei ce bani acum îmi cer
O să-i capete… în cer”.

Lui Ţîrle i s-au trimis, prin colegul lui de partid, Ionel Avrigeanu, un bilet de avion Oradea-Atlanta, numai dus, şi un bilet la ordin pentru organizaţia PDL, cu termen de plată anul 2649.„Mulţumesc pentru biletul la ordin, îl vom depune la bancă şi sperăm ca pe luni să avem şi banii”, a spus Avrigeanu.

S-a acordat, în continuare, premiul „Cei ce vor acum dreptate / Să-mi aducă prostituate” lui Mircea Puşcaş, judecător la Secţia penală a Curţii de Apel Oradea. După cum se ştie, domnul judecător a fost suspendat – din funcţie, nu de gât -, fiind cercetat de DNA pentru că ar fi primit importante sume de bani în vederea emiterii unor sentinţe favorbile unor inculpaţi. Când oamenii nu aveau bani, domnul Puşcaş se arăta milostiv, acceptând şi oferte în natură, sub forma unor fetiţe. În timpul liber se mai ocupa cu vânzări de maşini prin intermediul cumnatului, încurcând de multe ori roba cu cagula. Este, de asemenea, promotorul înfinţării unei asociaţii de prietenie Judecători-Procurori DNA.

„Jur că sunt nevinovat,
Nici maşină n-am luat,
Nici şpagă n-am căpătat,
Nici fată n-am sărutat.
Să mă bată Dumnezeu
De la mine în compleu
Mai există vreun coleg
Tot ca mine de întreg”.

Mircea Chirilă a făcut un „experiment judiciar”, demonstrând cum se face adesea dreptate în România: pe o mică statuie a justiţiei a amplasat nişte păsărici de jucărie, văzând încotro înclină balanţa. Pentru că nimeni de la Curtea de Apel n-a răspuns invitaţiei lui Bihorel, premiul a fost ridicat de purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii, fost procuror DNA, procurorul Tiberiu Sighertău, care a ţinut să sublinieze că trebuie să ne păstrăm solidă încrederea în justiţie.

Moment politic

A urmat apoi „momentul politic” care a demonstrat cum domneşte armonia între politicieni. Mircea Chirilă a citit din postarea senatorului PNL Cristian Bodea despre aliatul de guvernare Ioan Mang, liderul PSD Bihor, căruia îi transmitea că „ar fi bine să învețe să se teamă de mușcătura mea”, căci „mai e un lucru care trebuie să îi intre bine în cap: Cristian Bodea nu-i Ana Maria”. Dar şi din scrisoarea publică a deputatului Octavian Bot, intitulată „Perdantul” şi „Popa Prostu’” şi adresată noilor săi colegi PNL-işti. Bot spunea că dacă nu-l promova pe Ilie Bolojan acesta „vindea şi acum banane în ABC-ul său din Aleşd” şi că „dacă le-ai face o poză de grup lui Popa, Bolojan şi Varga, s-ar putea ilustra cu ea coperta romanului lui Dinu Săraru, „Nişte ţărani”, iar poza lui Bodea ar putea fi pusă pe romanul lui Dostoievski „Idiotul”…

În consecinţă, Bihorel a acordat o diplomă lui Cristian Bodea, cu textul „Eu acum sunt senator / Şi fac legi pentru popor / Am birou şi am alt look / Dar combat tot pe Facebook”, şi una aliatului Ioan Mang, cu versurile: „Trăim într-o lume proastă / Unii-s copy, alţii-s pastă. / Toţi vrăjmaşii mei să arză / Şi cei pastă, şi cei varză!”.

Cornel Popa a primit diploma cu textul „Cine joacă Popa Prostu’ / Ăla nu e omul nostru. / Eu cruce joc cu folos / Că sunt foarte credincios”, fiind invitat de Mircea Chirilă să taie cărţile şi să joace împreună un Păcălici. Ca un făcut, orice carte trasă reprezenta un păcălici liberal din Guvern. Mesajul? Că PNL a fost fentat de PSD în negocierile pentru funcţiile importante.

Pentru a pune şi mai multe paie pe foc, Cristi Bodea a fost întrebat dacă l-a făcut, într-adevăr, pe premierul Victor Ponta dictator, iar acesta a răspuns că nu e chiar aşa, dar nici departe. „Bine că USL are un şef dictator şi unul dormitor”, i-a replicat Chirilă.

Şi din nou premii…

Premiul „Mi-am ales partidul prost / Nu-mi găseşte niciun post” s-a acordat, în lipsă, lui Felix Buzgău, zis Dudu, patronul faimosului club Famous. Domnul Buzgău a fost propus de PSD la funcţia de director la filiala Drumurilor Naţionale şi a fost respins nejustificat, pe motiv că nu avea pregătirea necesară. Nimic mai fals! Dudu e obişnuit cu drumurile, pentru că lunar aduce pantofi din Italia. Apoi a fost propus director comercial la Compania de Apă şi, imediat după nominalizare, postul a fost scos din schemă. Propunerea lui Bihorel? „Propuneţi-l succesiv pe domnul Felix la toate posturile de director şi şef de birou din Primărie, căci numai aşa le desfiinţează primarul Bolojan pe toate şi se mai reduce din birocraţie!”.

„Merg lunar pe la broscani
Ca să mai fac ceva bani
Şi mai scot un ban frumos
Cu localul meu Famous.
La Drumuri m-au refuzat,
La CAO m-au ejectat,
Mai bine mai stau un an
Să n-ajung ca Secoşan!”.

Dudu a primit cadou mai multe cutii de pantofi. În lipsa lui, premiul a fost ridicat de colegul de partid Marius Rotar, şeful Inspectoratului de Muncă: „Nu pot să constat decât că am primit nişte forme fără fond”, a glumit Rotar.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean, Gheorghe Carp, a primit premiul premiul „N-aveţi voi atâtea boli / Câte clinici facem noi”. Motivaţia? Ca urmare a investiţiilor pe care le-a coordonat, cel mai bun medic pentru orădeni nu mai e trenul de Cluj, ci avionul de Viena. Este singurul manager de spital care s-a dovedit capabil să reabiliteze termic până şi un bloc operator, mai mult, a avut două idei revoluţionare: a construit lifturi exterioare, astfel că toţi orădenii bolnavi pot să facă lifting, şi acum construieşte şi un heliport. Probabil, ca pacienţii să poată ajunge mai uşor la ceruri.

„Am adus mobilier,
Avem şi medici cu fler,
Culmea, avem medicamente,
Ne-am dotat cu asistente,
Reparat-am ecografu’
Pe care-l umpluse prafu’,
N-am mai azvârlit cu banii
Să se-nfrupte Pelicanii”.

Carp a primit cadou un pelican de jucărie. „Domnul doctor are tensiunea scăzută şi de câte ori vede un Pelican îi creşte tensiunea”, a spus Chirilă, cu trimitere la spitalul concurent, al familiei Maghiar.

Premiul „La mine în Mănăstire / Mă caftiră în neştire” a fost alocat Maicii Teodora, fostă stareţă a mănăstirii de la Voivozi. Ea a fost alungată din mănăstire de braţul înarmat al Preasfinţitului Sofronie pe motiv că „vieţuitoarele” de acolo trebuie să facă loc unui aşezământ de călugări creştini, aşa cum a fost şi acum 3.500 de ani. Dar, cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, maica stareţă a mai şi fost acuzată că a plecat cu bunurile mănăstirii, mai exact cu toţi dinţii din gură.

„Când fu gata mănăstirea
Trimise Drincec oştirea.
Mă bătură foarte tare,
Ca la colectivizare.
Şi îmi spuse unu’: Stai!
Bătaia-i ruptă din Rai.
Să vă spui răspunsul meu:
Să îl bată Dumnezeu”.

Cadou: o bâtă de baseball.

Premiul l-a ridicat consultantul în afaceri Dacian Palladi, mai nou şi creştin online. „Frate Palladi, frate întru Domnul, de acum înainte se recomandă frecventarea mănăstirii doar în prezenţa gărzilor de corp, altfel te bate Dumnezeu”, l-a provocat Mircea Chirilă. Dar Dacian a răpuns simplu şi la obiect: „Doamne-ajută!”, în râsetele celor din jur.

Sarkozi Zoltan, consilier local din partea UDMR, nu putea rămâne netaxat. Domnia sa a postat cu mândrie pe Facebook isprava fiului său de 14 ani care, la poza pentru primul buletin, a cerut să se îndepărteze drapelul României din sediul Evidenţei Populaţiei şi s-a liniştit numai după ce i s-a explicat că steagul nu se vede în cadru. De acum înainte, Bihorel propune ca pe fundal să fie montat un poster cu Pamela Anderson, să se liniştească toţi puştii. „Domnul Sarkozi face, se pare, parte din categoria oamenilor care, decât să consume de Paşte vin roşu , cozonac galben şi ouă albastre, preferă ouă roşii, vin alb şi cozonac verde”, a comentat gazda, oferindu-i premiul „Mai că-mi vine să m-omor / Când aud de tricolor”:

„Cartea de identitate
Am s-o fac în miez de noapte
Să se vadă în fundal
Kossuth Lajos sus pe cal.
Şi n-am să accept nici mort
Românescul paşaport.
Roşu, galben şi albastru
Pentru mine e dezastru”.

Cadou: o carte de identitate cu tricolorul unguresc. Cel chemat pe scenă să o ridice a fost preşedintele UDMR Bihor, Kiss Alexandru. „Pot să vă spun doar că fiul meu are buletin maghiar”, a dezvăluit el, întorcând lovitura.

Premiul ”Eu sunt nou, nu ştiu nimica / Să trăiască Sorbonica” s-a acordat rectorului Constantin Bungău. Care, spre deosebire de predecesorii săi, nu are nici dosar penal, nici de informator, nici nu a vândut diplome false, nici nu a raportat un număr mai mare de studenţi decât în realitate, nici nu şi-a desemnat copilul urmaş la funcţie, ceea ce-l face din start suspect pentru o asemenea funcţie.

„Am luat la cercetat
Toţi scheleţii din dulap
Sincer, vreau să mă afirm
Însă nu ca şi Ifrim.
De Dodeasca am scăpat,
Pe Horga l-am izolat
Şi mai am un singur ţel:
Să ascult de domn Cornel”.

Cadoul primit: cartea lui Mircea Ifrim. Ajuns pe scenă pe un fundal muzical din The Flinstones, cu trimitere la porecla „Barney”, universitarul a fost pe fază. „E cea mai bună carte de medicină scrisă de domnul Ifrim”, a zis el, în râsetele asistenţei.

Momentul a prilejuit şi un moment nostalgic, în care Mircea Chirilă a punctat faptul că anul care a trecut a marcat Universitatea prin două mari evenimente: nu a ieşit rector domnul Gheorghe Ionescu şi a ieşit, în schimb, de pe scena vieţii „cel care ne-a fost Unchi până la adânci bătrâneţi”. Teodor Maghiar a fost portretizat ca un om puternic, care îngenunchea prefecţi şi lua primari de ouă, dar care nu purta pică adversarilor, cum erau cei de la BIHOREANUL. La Gala cărora a şi venit o dată, în plin post, abţinându-se de la mâncare dar topind, în schimb, o sticlă de whisky. De post, evident…

După ce a ajuns la Bucureşti şef peste toate caschetele din România, chestorul Liviu Popa s-a întors la Inspectoratul care l-a lansat, unde se ocupă în principal cu combaterea misticismului. Adică e în luptă cu popii – mai exact cu unul singur, care are o funcţie importantă în Judeţ. Domnul chestor a acţionat cu delicateţe pentru combaterea infracţionalităţii stradale şi ţinerea sub control a bandelor de bătăuşi, metodele sale ducând la creşterea consumului de ghips pe cap de infractor, motiv pentru care a primit premiul „Neguş şi mascaţii / Se-nţeleg ca fraţii”:

„Duşmanii nu mă pot ierta
Pentru că am mână grea,
Unde lovesc la punct fix
Sigur se lasă cu ghips.
Acum am un singur ţel
Să mă-mpac cu domn Cornel
Că pulanul, sigur ştiu,
Nu e doar portocaliu”.

Cadou: o cagulă şi un sac de ghips, cel din urmă la cererea Spitalului Judeţean, care nu mai pridideşte cu „ambalarea” victimelor băieţilor de la Intervenţia Rapidă.

Premiul „Bine e să protestezi / Pentru câinii maidanezi” a fost acordat voluntarelor de la SOS Dogs, aflate în luptă cu Primăria, în speranţa că aceasta va subvenţiona activitatea de ocrotire a câinilor vagabonzi, precum şi a persoanelor care s-au aciuat prin preajmă.

„Noi suntem fete drăguţe
Însă la Patru lăbuţe
Nu mai este os de ros,
Prestăm la SOS Dogs.
Facem circ şi tărăboi,
Ne facem părul vâlvoi,
Toată lumea să ne vadă
Cum pupăm câinii sub coadă”.

Chirilă a acordat premiul – nişte oase pentru câini de talie mare – în lipsă, cu motivaţia că nu le-a invitat pe voluntare la Gală, ca să se scutească de probleme.

La alegerile parlamentare, lui Szabo Odon i-au lipsit doar 28 de voturi pentru a putea închide colegiul, motiv pentru care la publicarea rezulatelor, mama lui Csomortanyi Istvan a sughiţat toată ziua. Ţinând cont de sporul natural al familiei domnului deputat (până acum, cinci urmaşi), peste două legislaturi nu se mai pune problema intrării în Parlament, e suficient să-l voteze familia. În consecinţă, a primit premiul „De-am să fac copii cu spor / Sigur ajung senator”:

„Am umblat din casă-n casă
Rezultatul bun să-mi iasă.
Vă spun sincer, am luptat
Mult ca să ies deputat.
Munca mea era în van,
Pe motiv de Ciomârtan
Dar la redistribuire
M-au votat toţi în neştire”.

Cadou: 28 de buletine de vot, gata votate pe laleaua UDMR, cu care să meargă direct la urne. Szabo a fost singurul invitat care i-a adus lui Bihorel un premiu, un top întreg de hârtie pentru buletine de vot, care să fie ştampilate cu numele contracandidaţilor săi, „căci ei au nevoie de mai multe”. El a amintit că în legislaturile trecute alţii au ajuns în Parlament cu voturi mult mai puţine decât el, dar nu au fost victime ale lui Bihorel. În plus, a mai oferit o broşură de deschidere a procedurii pentru cetăţenia maghiară, iar Chirilă a răspuns: „De ce nu? Nu strică niciodată o viză de SUA”.

După lupte intestine care s-au lăsat cu bătăi în toaleta instituţiei, cu plângeri şi înregistrări, cu demisii şi suspendări, la Parchetul Bihor s-a aşternut liniştea. Câştigător al concursului de şef, domnul Vasile Popa este chemat acum să defrişeze dosarele prăfuite prin sertare, dar fără să folosească drujba.

Premiul ”Uite-aşa, încet-încet / Am ajuns şef la Parchet”

„Iată, visul meu de-o viaţă
A-nceput să prindă viaţă:
Gavra e eliminat,
Suspendat, pensionat,
Subalterni, cu mic cu mare,
Mi se-apleacă la picioare,
Mai am doar o frică mare:
Ştiţi ceva de-o-nregistrare?”.

Prim-procurorul a primit cadou un DVD. „Dacă nu puteţi deschide DVD-ul, deschideţi site-ul www.Bihorel.ro. Asigurăm discreţie totală”, a precizat Mircea, cu subînţeles. Domnul procuror n-a prea ştiut cum să ia premiul, nu a dat replica, ba mai mult, de îndată ce a părăsit scena şi-a dat jos medalia. Abia la masă a înţeles, cu explicaţii primite de la poliţişti, că povestea cu înregistrarea e glumă 100%…

Premiul „Ca şi Secretar de stat / Mulţi bani la Bihor am dat” l-a primit domnul senator şi decan al Facultăţii de Medicină, Florian Bodog, cel chemat să gestioneze relaţia între profesoara de la Farmacie bătută pentru că a refuzat să treacă studenţii slabi pregătiţi şi dascălii care nu trec studenţii decât dacă sunt bine pregătiţi din punct de vedere finaciar.

„Mulţi zic că sunt brancardier,
Dar am minte, am şi fler.
Spre surpriza tuturor
Am adus bani în Bihor.
Viaţa-i grea ca şi decan
Că mai am câte-un ghiolban,
Dar de scap de toţi şpăgarii
Vom preda doar cu portarii”.

Pentru savoarea momentului, pe scenă a fost adusă şi o targă, dar totuşi, domnul senator n-a fost pus să o care. În schimb, a primit cadou o puşculiţă pentru bani negri. Florian Bodog a dat asigurări că „atât timp cât voi fi eu decan, puşculiţa aceasta va rămâne goală”. Aşa să fie!

Prefectul Claudiu Pop a primit premiul „Lacul cu nuferi a secat / Nimeni nu e vinovat” pentru încercarea de a depista vinovaţii în cazul secării lacului cu nuferi din rezervaţia naturală de la Băile 1 Mai. În urma controalelor făcute la pensiunile care se alimentează cu apă termală din foraje ilegale, s-a stabilit că singurul vinovat este custodele zonei, Muzeul Ţării Crişurilor, care, dacă ar fi turnat zilnic în lac o cantitate de apă termală echivalentă cu cea de alcool pe care o consumă propriii angajaţi, azi lacul ar fi fost nu secat, ci inundat.

„Aşa am învăţat la şcoală:
Că avem apă termală
Care este foarte bună
Când eşti beteag de reumă.
Astăzi lacul a secat
Şi-am găsit un vinovat:
Un fraier de la muzeu,
Am să-l ard pe derbedeu”.

Cadou: un termos cu apă termală, pe cale de dispariţie, şi o poză cu lacul cu nuferi, ca amintire. În numele prefectului, plecat în străinătate, premiul a fost ridicat de directoarea cancelariei, Claudia Timofte. „Uitaţi-vă ce bine arată domnul Pop după 6 luni la Prefectură”, a spus Chirilă, în vreme ce doamna Timofte a lăudat relaţia cu presa, amintind că şi ancheta privind nuferii îşi are originea în BIHOREANUL.

S-a acordat apoi premiul „Pentru puhoi de norod / Am făcut gratis un pod” domnului senator Gavrilă Ghilea, liderul PDL Bihor, care, prin firma de construcţii pe care o are, a ridicat podul investitorului italian Macio. După ce afaceristul străin a ajuns într-o jenă financiară, domnul Ghilea s-a trezit proprietar peste podul din Dragoş Vodă, având acum două posibilităţi: ori face cadou podul Primăriei, ori rupe bilete la intrare, ca să-şi amortizeze investiţia. Premiul s-a acordat pe cunoscuta melodie „Podul de piatră s-a dărâmat”:

„Podul din Dragoş e suspendat
Pentru că Macio a falimentat,
Voi face altul mai barosan,
Dacă mă ajută Ilie Bolojan.
Dacă nu se poate, bag o taxare
Atât la ieşire cât şi la intrare
Pentru cei ce vor să intre în oraş,
Trecând peste Criş în zona Silvaş”.

Cadoul a fost de mare efect: o ţeapă veritabilă, bine şlefuită şi cu un steag italienesc pe ea, ca din partea investitorului Macio, şi o casă de marcat, ca PDL-istul să poată începe deja taxarea trecătorilor.

În completarea jocului de Păcălici, Mircea Chirilă a mai acordat şi premiul ”PSD, PSD / Îţi baţi joc de PNL” doamnei Lucia Varga, ministru fără portofoliul la Ape şi Păduri, pentru modul în care a reuşit, la fel ca toţi miniştrii liberali, să aibă o activitate fără greşeală în conducerea treburilor ţării, conform principiului „Numai cine nu munceşte nu greşeşte”. „Conducerea centrală PNL mulţumeşte aliaţilor din PSD pentru modul delicat în care menajează eforturile miniştrilor liberali, care atunci când vor ieşi de la guvernare vor fi mai odihniţi ca înainte”, se arată în motivaţia diplomei, pe care stă scris:

„La mine la Minister
Munca este un mister,
Că de când m-au desemnat
Numai condic-am semnat.
Nu pun mâna pe nimic
Că nu vreau jocuri să stric
Unde-s chestii barosane
Mă lasă s-ascut creioane”.

Premiul: creioane şi ascuţitori. În absenţa Luciei Varga, premiul a fost ridicat de viceprimarul Mircea Mălan, care a spus doar că deputata n-a putut ajunge la Gală deoarece – culmea – chiar a avut lucruri importante de rezolvat la minister.

Acum şase luni primarul Ilie Bolojan avea 103 kile, azi a ajuns la 78 de kilograme. „Duşmanii săi au şi calculat că dacă în şase luni a slăbit 25 de kilograme, vor scăpa de el definitiv în 18 luni, 23 de zile şi patru ore”, a arătat amfitrionul Galei, observând că Bolojan e cel mai slab primar al oraşului, ţinând cont că atât Petru Filip cât şi Mihai Sturza aveau peste 100 de kile.

Premiul „Să nu-mi spuneţi Bolojan / Dacă mai slăbesc vreun gram”

„La duşmani gândesc cu drag
Şi-au dorit un primar slab.
Acum, după ce-am slăbit
Sper că toţi sunt mulţumiţi.
Dacă vor un primar negru,
Unul negru dar integru,
Ca să nu îi enervez
Jur că am să mă bronzez”.
„Promit să nu mai slăbesc”, a spus sec Ilie Bolojan, cadorisit cu un pachet de vitamine Cavit 9 şi o soluţie de bronzat.

Primarul a fost reţinut pe scenă de Mircea Chirilă, pentru a participa la decernarea singurului titlu serios al serii, cel de „Bihorelul anului 2012”, pentru fapte deosebite. Omul anului premiat de BIHOREANUL este Zoltan Teszari, patronul RCS & RDS, pentru faptul că îşi ţine firma, cu angajaţi şi venituri, în Oradea, astfel ca impozitele să rămână aici, pentru că sprijină sportul local şi o clinică la care au aceces nevoiaşii oraşului, pentru că s-a apucat să renoveze un palat din centrul oraşului, în fine, pentru că este „un om care împodobeşte oraşul prin valoarea sa”.

În lipsa premiantului, cum se ştie, scump la vedere, cel care a luat cuvântul a fost primarul Ilie Bolojan, care i-a mulţumit nu doar lui Teszari, ci şi celorlalţi cetăţeni şi investitori care ajută Oradea şi Bihorul, şi care merită respectul comunităţii. Şi a fost frumos că acesta a fost, în final, mesajul serii…

GALERIE FOTO DE LA GALĂ, în articolul „Un fleac, i-am premiat”

 

Exit mobile version