Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: Ciomârtanul explică de ce n-au ieșit românii la protestul pentru autostradă

Luni

Vio către Ghiusi. „Nimic de zis, frumos obicei am luat de la voi cu Ziua Morților. Măcar așa mai ajungem și noi la cimitir, să îngrijim cavourile”. „Știi care e ciudățenia? Că aici morții sunt cinstiți măcar o dată în an, deși nu fac mare lucru. Pe când în Teleorman, unde săracii votează mai mereu, nimeni nu-i bagă în seamă”.

Marți 

Și a fost marea cursă ciclistă pentru Autostrada Transilvaniei. Ciomârtanul era puțin dezamăgit. „Am vrut să atragem atenția politrucilor că e inadmisibil să lăsăm autostrada să se degradeze, numai pentru ca guvernanţii să bage banii în asistați”. „De ce crezi că au ieșit așa de puțini la protest?”. „Păi, românii așteaptă să venim noi, ungurii, cu autostrada până la graniță, ca să poată pleca mai repede din țară”.

Miercuri

Șucăr mare în Justiție. Judecătorii trebuie să dea bani înapoi pentru că li s-au calculat greșit salariile. O contabilă de acolo se arăta mirată. „Nu știu de ce se agită așa de tare. Pot să dea liniştiţi Statul în judecată, că doar ei pe ei se judecă, câștigă procesul, ba mai cer și niște despăgubiri pentru stres și deranj. Şi tot ei ies mai câștigați”.

Joi

Nae polițistul, derutat. „Sincer să fiu, nici nu mai știu care mi-s șefii”. „Am văzut că au început să se ocupe locurile eliberate prin pensionare”. „Da, numai că viteza de pensionare a organelor este mai mare decât capacitatea instituțională de a emite decizii pentru noii șefi”.

Vineri

Deja mă miram că Targhet n-a mai făcut nicio minune. Fals. Acum a apărut criza imunoglobulinei. „Nu bine ai adormit opinia publică cu transporturile de vaccinuri și deja văd că a apărut povestea cu imunoglobulina. Despre ce e vorba?”. „Sincer, habar n-am, că io în 6 ani de facultate nu am auzit de cuvântul ăsta cu globulină”.

Sâmbătă

Johnny, necăjit. „Am făcut și io o sală de nunți mai de Doamne ajută și vin ăia de la Cultură să mă amendeze”. „Păi, dacă respectiva clădire este monument istoric, legile prevăd amenzi foarte mari, ba chiar și pușcărie!”. „Lasă, mă, că legile nu prevăd nimic pentru monumentele de prostie care ne conduc, chit că ăștia ar merita cu toții pârnaie”.

Duminică

Paradoxal, începând de luna asta, la RAR se va lucra mai des.


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale