Retrospectiva săptămânii: Păstorul explică de ce a dat chix cu proiectul strategic pe sănătate

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut ce mândru spectacol de muzică populară am organizat la Sala Sporturilor?”. „Am văzut. Și voi sunteți ca noi. Tari în cântece patriotice, dar slabi la războaie. Sunt curios dacă în viitoarea sală o să puteți strânge 5.000 de iubitori de populară”. „Acolo e prea mult loc. N-o să fie în veci spectacole, pentru că vrem să vindem în continuare bilete pe sub mână”.

Marți

Păstorul a avut un singur mare obiectiv, proiectul strategic. L-a ratat. „Nesimțiții ăștia de la PNL, în loc să-l voteze, au fugit de la ședințe. Acuma suferim”. „Și dacă ei votau, trecea proiectul?”. „Hai să fim serioși! Că și ai mei au încheiat greșit contractul de concesiune a terenului”. „Și ce-i de făcut?”. „Nimic. Dar măcar vede lumea că noi, bugetarii de la judeţ, merităm dublarea salariilor dacă am reușit să facem praf un proiect de 9 milioane de euro”.

Miercuri

Ianoș, revoltat pe Departamentul de Stat american: „Mă, ăștia uită că atunci când e vorba de furat noi suntem stat suveran și independent! Problema este că devenim vasali atunci când rușii se zbârlesc la noi”. „Și atunci cum ar trebui să-i tratăm pe americani?”. „Cu pălincă și femei frumoase. În fond, ei ne pun la dispoziție rachete, noi le dăm focoasele”.

Joi

Juji a venit să vadă Târgul de Crăciun. „Cum ți se pare?”. „Căsuțele sunt mai puține ca la Budapesta, luminițele mai anemice decât la Debrețin, roata mai rahitică decât cea de la Berettyoujfalu”. „Dar ceva pozitiv, totuşi?”. „Am văzut proiecția cu decoraţiuni de iarnă pe fațadele clădirilor. Ideea e excelentă. Ca să scap de supraimpozitare o să-mi proiectez pe casă o tencuială nouă”.

Vineri

Nae polițistul, la coadă la ciolan cu fasole. „Tu stai să mănânci, în loc să păstrezi ordinea?”, l-am tachinat. „Eu nu servesc ciolan, eu servesc patria, dar mi-e din ce în ce mai greu cu sărbătorile”. „De ce? Sunt tot mai multe?”. „Pe vremuri pensionarii erau subnutriți și sfrijiți. Îi împingeam și se dădeau la o parte. Acum pensionarii au 45 de ani și-s ca niște tauri”.

Sâmbătă

Puradel, simțindu-se discriminat. „Două vlăstare de-ale noastre, de 13 anișori, au fost prinse că au furat niște rahaturi de bijuterii, niște amărâți de mii de euroi și nişte fleacuri de parfumuri. Repede s-au pus gagiii să le facă dosar penal”. „Nu ți se pare firesc?”. „Nicidecum. Ar trebui să țină și Justiția cont că fetele au fiecare câte trei prunci acasă”.

Duminică

Presa e pe moarte. Nu degeaba ziariștii au primit lecții de prim și ultim ajutor.


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale