Pico della Mirandola de pe Peța

Naște și Moldova oameni, dar mai nou naște și Oradea genii. Comitetul pentru atribuirea premiilor Nobel a venit deja în urbea noastră să vadă la fața locului marea minune.

Un om încă tânăr, atât ca ani propriu-ziși cât și ca ani de pușcărie, domnul Lucian Bara a uimit nu doar sistemul juridic, ci și lumea științifică. Actualmente Lucian se la bulău pentru furăciuni din bugetul Casei Naționale de Sănătate, dar e mare păcat să priponim un asemenea geniu care a reușit să facă patru facultăți în același timp.

Omul era și la Medicină, și la Protecția Mediului, și la Drept, și la Științe Economice. Sigur, unii ar zice că e imposibil să faci deodată aceste facultăți, ba mai mult să predai la una în timp ce ești și student.

Din două, una: ori facultățile astea sunt de tot rahatul, ori omul este de-a dreptul genial. Din păcate, doar prima variantă se confirmă.

Cred că și dascălii de la Sorbonica ce l-au burdușit cu diplome sunt mândri de produsul muncii lor și, acum, când omul e martirizat de un sistem care-l împiedică să fure, ar merita veșnică recunoștință. O statuie cu el, cu un stetoscop în urechi, cu o robă de magistrat, cu cotiere de contabil și cu o plasă de prins fluturi l-ar imortaliza perfect pe acest om al Renașterii, care ne-a făcut onoarea să se nască pe malul Peței.


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale