În țara hoților, Codul Penal ține de Constituție

Era normal ca, odată ajunși la putere, infractorii să se războiască cu dușmanii lor de moarte, judecătorii. Așa că s-a declanșat operațiunea „totul pentru Dragnea, totul pentru dezincriminarea abuzului în serviciu”.

Prostimea e convinsă că bulversarea Justiției are ca scop golirea pușcăriilor și așa supraaglomerate. Baiul e că, potrivit proiectului de grațiere, doar 2.500 de oameni vor ieși din închisori, ceea ce nu rezolvă situația suprapopulării.

De fapt, chestia cu grațierea nu este decât o perdea de fum pentru dezincriminarea abuzului în serviciu, în așa fel încât infractorul Dragnea să nu ajungă la judecată pentru hoțiile de la Consiliul Județean Teleorman.

Dezincriminarea specifică faptul că doar de la 200 de mii de lei în sus avem un caz penal. Cum s-ar zice: „furați, fraților, dar cu măsură”. Mai mult, hoțul nu ajunge pe mâna Justiției decât dacă instituția păgubită face un denunț penal în acest sens. Să luăm exemplul unui președinte de Consiliu Județean. Omul va avea grijă să nu fure decât 199 de mii de lei. Apoi nu cred că e așa de tâmpit să-și facă singur plângere penală.

O altă găselniță este castrarea denunțătorilor. Dacă denunțătorul nu toarnă faptele de corupție în maximum 6 luni de la comiterea lor, infractorii devin oameni cinstiți. S-au gândit bine politicienii, că la câte infracțiuni au făcut ei în trecut, cel mai convenabil e să fie scutiți de emoții pe viitor.

Totuși penalii din Guvern și Parlament nu se pot simți în siguranță. Prin urmare, le propun și alte modificări aduse Codului Penal:

  1. Codul Penal devine facultativ pentru persoanele născute în Teleorman.
  2. Toate persoanele fără condamnări la activ vor avea trecut acest lucru în cazier.
  3. Carnetul de membru PSD și ALDE ține loc de imunitate.
  4. Vor fi excluse din instituțiile centrale toate persoanele cu cazier curat.
  5. Fiecare infractor va primi două sute de lei în plus la pensie pentru fiecare an după gratii.

*
*