Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ministrul Transporturilor a venit la noi în judeţ cu o mie de carioci

Ministrul Transporturilor a venit cu o mie de carioci. „Am venit să vă trasez pe hartă niște autostrăzi, că nu-s eu mai fraier ca Șova”. „Dar va fi ceva din toate proiectele astea?”. „În mod cert, da. Numai că, din păcate, ținând cont de ritmul în care se fac și se plătesc lucrările, nu pot spune exact mileniul în care vom avea autostrăzi și centuri”.

Luni

Vio către Ghiusi. „Mari manageri aveți! N-au vrut să lase satele ungurești să bea apă la fel ca românii și și-au făcut o firmă separată”. „Prețul e la fel de mare, dar ai noștri livrează la robinet și mormoloci sau râme. Nu ne rămâne decât să punem apa la fiert și e gata ciorba. Oricum, nici nu prea mai avem după ce bea apă…”.

Marți

Ministrul Transporturilor a venit cu o mie de carioci. „Am venit să vă trasez pe hartă niște autostrăzi, că nu-s eu mai fraier ca Șova”. „Dar va fi ceva din toate proiectele astea?”. „În mod cert, da. Numai că, din păcate, ținând cont de ritmul în care se fac și se plătesc lucrările, nu pot spune exact mileniul în care vom avea autostrăzi și centuri”.

Miercuri

Nae polițistul, nemulțumit. „Auzi tu, trebuie să plătească toată Poliția despăgubiri din cauza unui papagal venit la noi de la Poliția de frontieră, care i-a rupt maxilarul unui suspect”. „De parcă voi nu faceți la fel…”. „Se vede clar că omul nu e din rândurile noastre. Noi nu lăsăm nicio urmă, că lovim la ficat cu prosopul ud”.

Joi

Cu omul care a demonstrat furtul intelectual al firmei Dior. „După ce ți-ai dat seama că nu e un cojoc original din Bihor, ci doar unul copiat?”. „Falsul a fost destul de bine executat: cu floricele, cu zorzoane, cu ciucuri…”. „Și atunci de unde te-ai prins că e fals?”. „Nu avea mirosul acela specific. Or fi fiind ei firma Dior, dar avem și noi firma Dihor, inconfundabilă”.

Vineri

Cu ecologistul de serviciu. Acesta, nervos: „Ham, ham, 52 de pomi, ham, ham, amenajare malul râului!”. „Parcă nu lătrai așa cu spor când s-au tăiat tuia ăia la Muzeu”. „Acolo, ham, ham, nu e domeniul meu, că nu ține de Primărie, ham, ham”. „Și nici la Padiș, unde au dispărut pădurile, nu e de domeniul tău?”. „Dacă nu mă asmute șeful, nu mă bag”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, în panică. „Se duce dracului partidul nostru, maică. Comuniștii noștri au propus să se dea burse pentru elevii silitori”. „Și ce e rău în asta?”. „Rău?! E catastrofal! Ar trebui premiați repetenții, că ăștia, asistații, vor fi viitorii votanți, nu premianții”.

Duminică

Bilete de avion cu 2,99 euro. Merită să zbori fără să te dai jos, că-ți dau şi un prânz la bord.


*
*