Retrospectiva săptămânii: Cât vrea PSD să ia la Primăria Oradea, 30% sau 30 de voturi?

Luni:

Vio către Ghiusi: „Ai văzut cu ce se ocupa Depanatorul, cel care v-a fost far călăuzitor până la adânci bătrâneţi?”. „Cum cu ce se ocupa? Cu ce se ocupă fiecare politician, cu furatul”. „Da’ parcă voi susţineaţi că sunteţi altfel”. „Am fost până ne-aţi românizat. Acum am luat şi defectele voastre”.

Marţi

Vicele, în teren la Campusul Şcolar: „Am reuşit să terminăm 90% din investiţie”. „Şi asta ce înseamnă?”. „Înseamnă că deja 90% din elevi, pregătiţi de 90% dintre profesori, pot asimila 90% din materie. Dacă procentul se respectă, 90% vor lua Bacalaureatul, ceea ce ar fi de domeniul miracolului”.

Miercuri

Nae poliţistul, preocupat: „De ceva vreme se petrec foarte multe accidente pe trecerile de pietoni. Nu-i vorbă, că şi pietonii circulă haotic, dar parcă şoferii ar trebui să fie mai atenţi”. „Şi ce-i de făcut?”. „Trebuie să le explicăm şoferilor că e vorba de treceri de pietoni, nu treceri pe pietoni”.

Joi

O mare delegaţie economică din Austria ne-a convocat oficialităţile la Consiliul Judeţean. Şeful CJ-ului: „De ce vă îngrijoraţi, că oamenii vin aici să dezvolte afaceri?”. „De asta mi-e teamă, că ultima oară când au venit să dezvolte o afacere ne-am trezit cu Petrom-ul luat aproape pe gratis”.

Vineri

Aeroportul începe să-şi ia zborul. Şeful instituţiei a declarat: „Cine spune că vrem să terminăm aeroportul se înşală. Vrem să terminăm încă un terminal, că turiştii israelieni au nevoie de siguranţă când vin la noi”. „Ce să înţeleg din asta?”. „Că vom face un terminal koşer, să vină la noi cu drag”.

Sâmbătă

Şeful pesediştilor de la Bucureşti a stabilit targeturile pentru alegeri. „Vrem să obţinem 30 de primării şi omul nostru să ajungă preşedintele Consiliului Judeţean. Mizăm să luăm 30% din voturi”. „Şi la Primăria Oradea?”. „Şi acolo vrem tot 30. Dar nu procente, ci voturi”.

Duminică

Se doreşte exterminarea navetiştilor. S-a închis bufetul din autogară.


*
*