Tineret, mândria ţării: ONG-urile maghiare, abonate la fondurile Direcţiei de Sport şi Tineret

Pepiniera de cadre a UDMR s-a abonat la fondurile cu care Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Bihor finanţează proiectele asociaţiilor locale de tineret, anul trecut, când instituţia a fost condusă de Agota Bokor, mâna dreaptă a fostei viceprimăriţe Rozalia Biró, cea mai mare parte a banilor fiind alocată ONG-urilor tineretului maghiar.

Concret, au primit bani pentru tabere, seminarii şi alte activităţi similare Asociaţia Tinerilor Maghiari din Provincie (4.288 lei), Asociaţia Tinerilor Maghiari din Oradea (7.745 lei), Asociaţia ERMISZ Valea lui Mihai (3.960 lei) şi Asociaţia Manus Pulchrae, tot a tinerilor maghiari (7.331 lei). Singurul ONG românesc finanţat de DJST Bihor în 2015 a fost Charis, al studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, care a primit 4.576 lei pentru promovarea voluntariatului.

Ce-i drept, DJST nici n-a prea avut din ce alege, pe lângă cele cinci asociaţii câştigătoare înscriindu-se la concursul de proiecte doar încă două, Ecotop şi Asociaţia Tinerilor Basarabeni, ambele descalificate: una din lipsă de sediu, cealaltă pentru că a depus un dosar incomplet. Cu aşa hărnicie a tinerilor români, nici nu-i de mirare că grosul banilor l-au aspirat colegii maghiari…


*
*