Agentul ezistă: Cum a fost amendat un şofer orădean cu 300 de lei în Beiuş, pe o stradă fără indicatoare

Un şofer orădean ajuns zilele trecute în Beiuş s-a ales cu o amendă de 300 lei pentru oprire în loc nepermis după ce a staţionat câteva minute în dreptul unei farmacii de lângă parcul central al oraşului. N-ar fi zis nimic, că deh, a comis-o…

Numai că, de pe sensul din care a intrat pe stradă nu era niciun indicator care să-i interzică oprirea. Era, hăt, în celălalt capăt al străzii, cu „dosul” spre el, şi, deci, n-avea cum să vadă ce semnificaţie are.

„Asta e!”, i-a replicat agentul rutier, dând din umeri şi întocmind repede-repede procesul-verbal, pe care a copiat articolul încălcat dintr-un Cod rutier pe care îl ţinea ca pe-o Biblie lângă el, deşi ar fi trebuit să-l ştie pe de rost.

Mai nasol e că la rubrica menţiuni şoferul a cerut să specifice observaţia sa, adică inexistenţa indicatorului „Oprire interzisă” la ambele capete ale străzii, iar poliţistul a făcut-o în felul lui, consemnând că acesta „Nu ezistă”. Motiv pentru care Bihorel e dispus să-i trimită şi un abecedar, pe care agentul să-l pună în maşină alături de Codul Rutier. Chit că există riscul ca la vederea lui să spună: „Aşa ceva nu ezistă”.


*
*