Piaţa Unirii e bolnavă. Are probleme cu circulaţia

Aşa cum anticipam, cei 200 de mii de arhitecţi orădeni s-au dezlănţuit cu ocazia inaugurării Pieţei Unirii. Unii consideră lucrarea oribilă şi cer antivomitive, alţii laudă priceperea meşterilor italieni.

Nimeni însă nu observă că piaţa e bolnavă. Are grave probleme cu circulaţia. În mod normal, aşa frumuseţe de pavaj nu trebuia lăsat la anvelopa oricărui neam de manivelă. Apoi este problema cu umbra. Detractorii susţin că nu vor putea să stea sub nişte copaci amărâţi, care nu fac mai multă umbră decât un bonsai.

În replică, adulatorii amintesc că nici în vechea variantă nu puteai să stai decât cel mult la umbra tunurilor, că tufele protejau doar scăfârlia celor picaţi, morţi de beţi, în iarbă. Mai e şi problema cu iluminatul, se pare că din cauza ledurilor care acţionează ca un spot, ambientul e scăldat în beznă.

Cei contra proiectului mai au şi alte argumente: staţia de tramvai aduce ca aspect cu intrarea într-un combinat siderurgic, iar rulourile de iarbă sunt inestetice. Toate argumentele pro şi contra au fost folosite, în funcţie de antipatiile sau simpatiile faţă de primar.

Iar atunci când niciun argument nu putea tranşa discuţia, se posta pe Facebook o poză cu coşul fumegând al CET-ului, care mai are două luni şi-şi dă duhul.

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Lucian | 6 ianuarie 2016 10:18

    Dragi turiști si bihoreni Va rog sa veniți sa va scăldați la Apollo in bazinul de afara care e PLIN CU RAHAT !Merita 25 de RON intrarea .La mulți ani !

  2. >> Postat de alambic | 5 ianuarie 2016 14:32

    sa vedeti peste maxim 2 ani cand vor incepe sa sparga din nou piata,ala dezmat.