Retrospectiva săptămânii: Vicele calcă pe urmele lui Bolovan

Vicele îi calcă pe urme lui Bolovan. „Dacă primarul a avansat la nivel naţional, am preluat eu organizaţia locală”. „De ce nu ai lăsat-o pe mâna şefilor mai în vârstă, de la Judeţ?”. „Păi…

Luni

Vio către Ghiusi. „Ai tăiat porcul?”. „Noi nu tăiem porcul, că noi suntem europeni”. „Păi şi ce, europenii îl mănâncă de viu?”. „Nu, dar întâi îl asomăm. Sau, ca să înţeleagă toţi proştii, îl adormim”. „Şi sub şa când îl puneţi, înainte de pârlire sau după tranşare?”.

Marţi

Vicele îi calcă pe urme lui Bolovan. „Dacă primarul a avansat la nivel naţional, am preluat eu organizaţia locală”. „De ce nu ai lăsat-o pe mâna şefilor mai în vârstă, de la Judeţ?”. „Păi la ora asta nu mai avem de unde să-i luăm, că s-a dat drumul la colinzi şi coştolău”.

Miercuri

Nae Poliţistul, mândru nevoie-mare. „Au rămas mască vânătorii aduşi de Ţiriac când au văzut Aeroportul!”. „Din ce cauză? Că e foarte frumos?”. „Exact. Că e frumos, curat şi, mai ales, liniştit. Dacă ştiau câte avioane zboară de pe el, i-ar fi zis lui Ţiriac să aducă mistreţii direct pe pistă”.

Joi

Juji, contrariată. „Am văzut nişte oameni de afaceri care au participat la o cină legaţi la ochi, ca să conştientizeze ce simt nevăzătorii”. „Păcat că cei defavorizaţi au parte de atenţia noastră numai de Sărbători”. „Te contrazic. Clienţii localurilor de sub Pasaj umblă orbi de beţi tot anul”.

Vineri

Un ecologist de ziua a şaptea a sunat la 112 pe motiv că la Balc sunt ucişi mistreţii. Au venit oamenii legii, s-au uitat la reclamant şi au sunat la rândul lor după o salvare. Apoi, şeful de post l-a calmat cu câteva bastoane. „Mă, dacă fiecare sună la 112 pentru cei un milion de porci omorâţi de Crăciun, se topesc liniile telefonice”.

Sâmbătă

La Centrul de Transfuzii s-a montat un alambic. Şefa de acolo a explicat: „În zilele astea donatorii au atât alcool în sânge, mai bine zis sânge în alcool, că am făcut o instalaţie de recuperare. Pălinca recuperată o punem în vânzare, iar din banii încasaţi luăm alimente pentru cei nevoiaşi”.

Duminică

La ultimul meci de baschet s-a aruncat cu jucării de pluş. Doar spre banca tehnică s-a aruncat cu flori. De mină.


*
*