Mai mult înalt decât lung: Lucrările la drumul dintre Burzuc şi Uileacu de Criş îi lasă pe săteni… suspendaţi (FOTO)

Asfaltarea drumului judeţean care leagă satul Burzuc de Uileacu de Criş, traversând dealurile Bălaiei, pare să rămână un lung proiect fără sfârşit. Consiliul Judeţean şi-a propus încă din 2004 să asfalteze drumul pentru ca sătenii din comuna Sîrbi să poată ajunge mai rapid spre Oradea, dar şoseaua e şi acum departe de finalizare.

Începute efectiv abia în 2012, lucrările mai rău îi încurcă pe localnici deoarece, pentru ca noua şosea să fie mai lată, constructorii au trebuit să sape întâi sub drumul cel vechi şi îngust. BIHOREANUL a şi arătat încă de acum trei ani că din această pricină mai multe case au rămas suspendate cu câţiva metri buni deasupra drumului, astfel că localnicii au avut nevoie de scări ca să iasă din curţi în stradă.

După luni întregi în care n-au făcut nimic, constructorii au reluat recent lucrările, dar în acelaşi stil: au continuat să sape spunându-le sătenilor că ar face bine să se obişnuiască cu diferenţa de nivel, căci până la primăvară nu reuşesc să le facă podeţe în faţa porţilor. Hibernare plăcută!


*
*